- Eleverne glæder sig til onsdag, for så skal vi ud at sejle

Foto: Favrskov Kommune.
dato

Musikgartneriet er et unikt initiativ fra Favrskov Musikskole, der tilbyder musikundervisning til alle 0. klasser i Favrskov Kommune. Programmet kombinerer musik, sang, leg og bevægelse for at skabe fællesskab og understøtte den øvrige undervisning.

En typisk dag i Musikgartneriet starter med, at eleverne går stille ind i klasseværelset, mens koordinator og underviser Linn Kruse Kristiansen spiller på klaveret. Børnehaveklasseleder Birgitte Thomsen og pædagogmedhjælper Line Blichfeldt Kristensen sidder sammen med børnene på gulvet og deltager aktivt i undervisningen.

Forløbet strækker sig over ti uger, hvor eleverne gennem sange, opgaver og leg tager på en imaginær skibsrejse til forskellige lande. Gentagelser i løbet af ugerne skaber tryghed og gør børnene aktive deltagere i undervisningen.

Musikgartneriet er ikke kun en musikalsk oplevelse, men også en lærerig rejse, der stimulerer børnenes bevægelse, sprog og læring. Læsekonsulent Mette Mondrup fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning kobler læsning og skrivning på forløbet og integrerer det i den øvrige undervisning.

Forløbet afsluttes med en stor musikfest, hvor eleverne synger og tager forældre og søskende med på en skibsrejse. Favrskov Bibliotekerne er også en del af forløbet, hvor de laver en bogliste med forslag til bøger, der passer til temaet.

Musikgartneriet er et eksempel på, hvordan musik kan bruges som et pædagogisk værktøj til at skabe fællesskab, læring og glæde.


https://favrskov.dk/nyheder/eleverne-glaeder-sig-til-onsdag-saa-skal-vi-ud-sejle
Kilde: Favrskov Kommune