Børnehave- og skolebørn møder kulturen på Favrskov Bibliotekerne

Foto: Favrskov Bibliotekerne.
Profilbillede
dato

Teater, børnelitteraturdag og børnekunstudstilling danner rammen om et stærkt kulturelt efterår i børnehøjde.

Hos Favrskov Bibliotekerne oplever alle børn i Favrskov kulturen på nærmeste hold i løbet af deres børnehave- og skoletid. Oplevelser, der støtter børnenes kulturelle dannelse og er med til at forme dem som hele mennesker.

Alle børn er med

Hvert efterår inviterer bibliotekerne de ældste børnehavebørn, 2., 5. og 8. klasserne til teaterforestilling – i år er det i oktober og november. Det er dermed alle børn, uanset baggrund, der får mulighed for at opleve teater på nærmeste hold. Den samme brede inddragelse af børnene gør sig gældende for børnekunstudstillingerne ved Hadsten og Hinnerup Bibliotek, der åbner d. 15. oktober. Her fremstiller lokale børnehave- og SFO-børn egne kunstværker inden for et tema, der tilsammen danner en rigtig udstilling.

Nogle gange bliver børnene udfordrede med nye vinkler på kulturen. Således overværede elever fra 3. og 4. klasse i Hadsten operaforestillingen ’Historien om X’ i Sløjfen i september. En anderledes og ny oplevelse for de fleste børn.

Faglitteratur for 4. klasses elever

Bøgerne er naturligvis en stor del af bibliotekernes tilbud. I november afholdes der børnelitteraturdag for alle 4. klasses elever i kommunen på det lokale bibliotek i Ulstrup, Hammel, Hadsten og Hinnerup. I år er der særligt fokus på faglitteratur, og ugen rundes af med besøg af tv-værten Sebastian Klein, der har skrevet en række populære børnebøger om spændende dyr.

Læs mere om bibliotekernes tilbud til børn på favrskovbib.dk.

Kilde: Favrskov Bibliotekerne
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.