Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 8. april 2020

dato

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Herning kl. 13.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Herning en 47-årig mand fra Holstebro og en 24-årig mand fra Holstebro. De to mænd sigtes for besiddelse af en mindre mængde narko. Anklageren vil anmode om lukkede døre.


**

 

Peruviansk kvinde tildelt bøde for bordel-virksomhed

En 26-årig peruviansk kvinde fik tirsdag kl. 07.34 besøg af politiet på en adresse i Aarhus, da hun via en annonce på en hjemmeside havde reklameret med seksuelle ydelser mod betaling. Som følge af den nuværende situation med coronavirus/covid-19, har regeringen indført et forbud mod at holde bordel-virksomheder åbne. Den 26-årige fik derfor en bøde for overtrædelse af forbuddet på 10.000 kr.

Kvinden havde desuden ikke tilladelse til at arbejde i landet og blev derfor i tillæg tildelt en bøde på 4500 kr.

 

**

 

Falsk hjemmehjælper stjal taske og pung fra ældre kvinde

En 74-årig kvinde anmeldte tirsdag, at hun mandag kl. ca. 17.00 blev udsat for tyveri i sit hjem i Odder. En ukendt mand ringede på den 74-åriges dør, og da hun åbnede, sagde han, at han var fra hjemmeplejen. Kvinden lukkede ham ind i stuen, hvor han begyndte at tørre støv af.

Den påståede hjemmehjælper gik kort efter igen, og kvinden fandt herefter ud af, at hendes taske og pung, som havde stået på et bord i stuen, var forsvundet.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand, dansk af udseende
  • 170-175 cm høj
  • Almindelig kropsbygning
  • Lys hud og kort, lyst hår
  • Talte dansk
  • Var ikke særlig køn

Østjyllands Politi skrev på døgnrapporten tirsdag om et lignende tilfælde med en falsk hjemmehjælper i Odder. Vi opfordrer til at man, hvis man er den mindste smule i tvivl, altid beder om at se ID på hjemmehjælpere.

Østjyllands Politi hører gerne fra alle, der kan have oplysninger om manden, på tlf. 114.

 

**

Anholdt efter indbrud i lægeklinik

En 19-årig mand fra Lystrup blev tirsdag kl. 23.36 anholdt og sigtet for indbrud i hhv. en lægeklinik i Lystrup samt indbrud i en gavebutik i Lystrup. Ved begge indbrud blev en rude knust med en krukke. Blodspor på stedet tydede på, at gerningsmanden havde skåret sig.

Flere patruljer tog efterfølgende rundt i området og talte med mennesker, der kunne have set noget, og på en tankstation i nærheden, var der bid. Personalet kunne huske, at en mand var kommet ind tidligere, med det der lignede friske skader på armen. De havde desuden videoovervågning, der viste manden. Betjentene genkendte straks manden på videoovervågningen, da de havde afhørt ham i forbindelse med en anden sag kort forinden.

Den 19-årige sikrede sig i forbindelse med anholdelsen desuden flere sigtelser for trusler og fornærmelser mod polititjenestemænd.

 

**

Hund fandt frem til formodet tyv

En patrulje kørte natten til onsdag kl. 03.16 til en adresse i Kolind, hvor en anmelder havde set en person ”luske rundt” og kigge ind i flere forskellige parkerede biler. Betjenten afsøgte området, og så efter kort tid en person, der svarede til beskrivelsen af den formodede gerningsmand. Personen løb dog hurtigt væk fra stedet, da han blev opmærksom på patruljevognen.

En hundepatrulje ankom derfor for at hjælpe med eftersøgningen, og en dygtig politihund fik hurtigt færten af manden, der viste sig at være en 20-årig mand. Den 20-årige blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri og for overtrædelse af knivloven.

 

**

Brand i skurvogne

Tirsdag kl. 22.47 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om brand i en villa på en adressen i Nørager ved Allingåbro. Da betjenten ankom til stedet, var brandvæsnet i fuld gang med slukningen af ilden, som bredte sig over to skurvogne og en tilbygning samt en parkeret bil.

En 66-årig mand, som boede i den ene af skurvognene, forklarede at han havde hvilet sig i vognen, da han pludselig hørte en høj lyd. Han blev her opmærksom på ilden, der på dette tidspunkt var i bygningen, der forbandt de to skurvogne. Begge skurvogne, tilbygningen og bilen udbrændte, men ingen personer kom til skade. Den nærmere årsag til branden skal nu undersøges.

 

**

Flere sigtet for salg af narko – En havde hash i underbukserne

Tirsdag kl. 16.30 blev en patrulje opmærksom på en gruppe mænd, der stod ved bagindgangen til Sovsen på Nyvangsvej i Randers NV. Da den ene af betjentene henvendte sig til mændene, valgte en 30-årig mand at løbe fra stedet, og begge betjente satte derfor efter ham.

Den 30-årige blev indhentet i baggården på stedet, hvor han blev visiteret. Her fandt betjentene en lommekniv, der var spændt fast på indersiden af buksekanten. Den 30-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Ved bagindgangen, hvor mændene havde stået samlet, stod der fire scootere, som mændene fortalte var deres. Betjenten spurgte dem, om der var noget ulovligt i dem, og en 31-årig mand tog frivilligt en pose op ad bagagerummet til hans scooter. I posen var der flere salgsposer med hash. Den 31-årige blev derfor anholdt og taget med på politistationen til yderligere visitation. Her fandt man i den 31-åriges underbukser en pose med 30 sølvpapirskugler indeholdende hash. Den 31-årige blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

En 26-årig mand, som også befandt sig på stedet, blev ligeledes under visitation fundet i besiddelse af 28 indpakkede sølvpapirskugler med hash. Den 26-årige blev ligesom sin 31-årige ven sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

Butikstyv stjal energibarer og beef jerky i City Vest

En patrulje blev tirsdag kl. 10.55 sendt til City Vest i Brabrand for at assistere vagten på stedet, der havde tilbageholdt en butikstyv, der nu opførte sig voldsomt og udadreagerende.

Vagten fortalte, at han først var blevet tilkaldt af Normal, der havde mistanke om, at en 23-årig mand havde taget energibarer fra butikken. Vagten fulgte efter den 23-årige, som herefter gik ind i Føtex. Her tog han en række varer, blandt andet flere poser beef jerky og riskiks, og lagde i en sort sportstaske, han havde medbragt. Den 23-årige forlod herefter butikken uden at betale for varerne, hvorefter vagten tilbageholdt ham.

Den 23-årige mand blev sigtet for begge tilfælde af butikstyveri.

 

**

Brand i fabriksbygning

En patrulje kørte tirsdag kl. 11.57 til anmeldelse om brand i en fabriksbygning på Jens Juuls Vej i Viby. Ved ankomst var brandvæsnet i fuld gang med slukningen. De indledende undersøgelser tydede på, at ilden var opstået i eller omkring en maskine på stedet, og ilden blev hurtigt slukket.

 

**

Litauisk mand tildelt straksbøde for butikstyveri

Tirsdag kl. 12.10 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om, at en 28-årig mand fra Litauen blev tilbageholdt for at have begået butikstyveri i Super Brugsen i Auning. Da patruljen ankom til stedet forklarede en medarbejder, at han havde set den 28-årige gå rundt og tage blandt andet flere pakker kød og en flaske gin i sin taske for derefter at gå ud af butikken uden at betale. Den 28-årige erkendte forholdet og blev tildelt en straksbøde på 2000 kr.

**

Kærestepar sloges på åben gade
Et kærestepar skabte tirsdag eftermiddag kl. 14.30 uro på Langelandsgade i Aarhus da de midt på gaden kastede med sko efter hinanden, skubbede til hinanden og råbte og skreg. Da patruljen ankom til stedet fandt de begge parter, en 35-årig mand og en 28-årig kvinde liggende på jorden med tre meter imellem sig, begge blødende fra ansigtet.

Både manden og kvinden virkede berusede og var opfarende i en sådan grad, at det ikke var muligt at afhøre dem på stedet. De blev begge anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 10.30 skete der et færdselsuheld på Tingvej i Hornslet, da en 71-årig mandlig bilist påkørte en bil, der holdt parkeret langs siden af vejen. Den 71-årige forklarede, at han var blevet blændet af solen og derfor ikke kunne se bilen. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 63-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 11.44 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby J.

Tirsdag kl. 13.19 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Landevejen og Stobdrupvej i Hadbjerg ved Hadsten. En 25-årig mandlig bilist kørte angiveligt frem for fuld stop i krydset og ud foran en lastbil, ført af en 24-årig mand. Lastbilen påkørte derfor den 25-årige. Ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 13.38 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Vester Allé og Janus La Cours Gade i Aarhus, da en 24-årig mandlig cyklist blev påkørt af en sort Audi Q3 under et højresving. Bilen flygtede efterfølgende fra stedet. Cyklisten fik ikke umiddelbart alvorlige skader under påkørslen.

En 30-årig knallertfører blev tirsdag kl. 18.12 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Paludan-Müllers Vej i Aarhus.

Tirsdag kl. 21.09 skete der et færdselsuheld på Gunnerupmosevej i Randers, da en 26-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og påkørte et træ. Den 26-årige kom ikke umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 23.01 skete der et færdselsuheld på Korshøjen i Risskov, da en 25-årig mandlig bilist påkørte to skilte i midterrabatten. Den 26-årige kom ikke umiddelbart til skade ved uheldet.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Søgade i Grenaa begået mellem mandag den 6/4 kl. 12.00 og tirsdag den 7/4 kl. 11.45
På Bygaden i Lystrup begået mellem torsdag den 2/4 kl. 15.00 og tirsdag den 7/4 kl. 18.15
På Fortevej i Risskov begået mellem fredag den ¾ kl. 17.00 og tirsdag den 7/4 kl. 18.45
Kilde: Østjyllands Politi