Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 7. april 2020

dato

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør


**

 

Falsk hjemmehjælper tog opvasken

En 78-årig kvinde fra Odder fik mandag besøg af en ca. 40-årig mand, som udgav sig for at komme fra hjemmeplejen. Manden var ikke den vanlige hjælper, og den 78-årige undrede sig over, at han ikke sprittede sine hænder af, sådan som hjemmehjælperen plejede.

Manden gik ind i kvindens hjem og begyndte at tage opvasken. Han spurgte herefter, om der var mere han kunne hjælpe med, mens han kiggede sig omkring i hjemmet. Ca. en halv time efter, ankom den vanlige hjemmehjælper, og kvinden anmeldte derfor det første besøg til politiet. Der manglede ikke umiddelbart noget hos kvinden.

Østjyllands Politi opfordrer til, hvis man er den mindste smule i tvivl, at sørge for at bede om at se ID, der bekræfter at personen er fra hjemmehjælpen. Alternativt kan man ringe til kommunen og tjekke.

 

**

 

Butikstyveri blev til røveri, da gerningsmænd slog mand under flugten

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 09.02 anmeldelse fra Meny i Risskov, hvor personalet havde tilbageholdt den ene af to butikstyve.

En ansat på stedet forklarede til politiet, at tre drenge var kommet ind i butikken. Den ansatte havde set drengen i butikken før, og holdt lidt øje med dem. Da drengen skulle til at gå ud, bad han dem om lige at vise hvad de havde i lommerne. Drengene løb derefter hurtigt fra stedet og over i retning mod et andet supermarked, som ligger lige ved siden af.

Her stod en chauffør fra et fragtfirma og læssede pap af. Chaufføren forklarede, at han under arbejdet pludselig havde hørt nogen råbe ”stop ham!”. Chaufføren vendte sig om og så en mand komme løbende mod sig. Han ville løbe ud foran manden og bede ham stoppe, men den flygtende mand slog i stedet chaufføren i hovedet med en knytnæve.

Det lykkedes ved fælles hjælp at tilbageholde den flygtende mand, som viste sig at være 18 år gammel. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for røveri.


**

 

Ødelagde telefon og sæde på scooter efter uoverensstemmelse

En 15-årig dreng blev mandag kl. 18.45 udsat for hærværk efter en uoverensstemmelse med en ukendt gerningsmand på OK tanken i Solbjerg.

Den 15-årige fortalte, at hans scooter pludselig var gået i stå under en køretur. Pludselig kom en mand ud af sin bil og var sur over, at han var stoppet op. Den 15-årige fortalte, at manden var meget ophidset og truede med at ødelægge scooteren. Den 15-årige fik gang i scooteren igen og kørte til tankstationen. Her mødte han igen manden, som stadig var meget vred. Han bøjede først sædekassen på scooteren og tog efter en kort ordveksling den 15-åriges telefon og ødelagde den.

Manden beskrives som:

  • Dansk af udseende, talte dansk
  • Ca 170 cm høj
  • Skaldet/kronraget
  • Lys hud
  • Kørte ældre grå VW-Golf-lignende bil
  • Iført jeans og grå hættetrøje

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger i sagen, på tlf. 114.

 

**

 

Brand i rækkehus

Mandag kl. 18.10 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om en brand i et rækkehus i Dalbyover ved Havndal. Da patruljen ankom til stedet var brandvæsnet i gang med slukningsarbejdet. Der var flammer fra soveværelsesvinduet og en del røgudvikling fra etageadskillelsen i tagkonstruktionen.

Branden kom hurtigt under kontrol og ingen personer kom til skade. Branden opstod angiveligt i forbindelse med lægning af tagpap på huset.

 

**

Gjorde sig til butikstyv for en pakke vådservietter

En 22-årig mand blev mandag kl. 11.33 anholdt og sigtet for butikstyveri, efter han havde taget en pakke vådservietter fra en gadeudstilling ved Matas i Ryesgade i Aarhus.

En strøgvagt så den 22-årige gemme pakken under sin jakke, råbte ham an og tilbageholdt ham efterfølgende. Den 22-årige opførte sig opfarende og truende over for vagten, og vagten tilkaldte derfor politiet. Den 22-årige blev efterfølgende taget med på politistationen, hvor han blev sigtet for butikstyveri.

 

**

 

Afbrænding af haveaffald udviklede røg

Mandag kl. 14.00 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om store røgudvikling i en have i Højbjerg. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at røgen stammede fra et bål, hvor en 48-årig kvinde brændte haveaffald af. Den 48-årige blev vejledt om reglerne for afbrænding og slukkede efterfølgende bålet.

 

**

 

Mand med vodkaflaske skabte utryghed på Klostertorvet

En 46-årig mand skabte mandag omkring kl. 17.00 utryghed på Klostertorvet i Aarhus, da han råbte af og chikanerede forbipasserende mens han svingede med en halvfuld vodkaflaske, som han undervejs tabte, så den splintrede på jorden i nærheden af de forbipasserende. En patrulje kørte til stedet og mødte den 46-årige, der virkede ganske beruset. Den 46-årige blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden, hvorefter han kom med på politistationen for at sove rusen ud.

 

**

 

Smed klump med hash fra sig, da han flygtede fra politiet

En 33-årig mandlig bilist blev mandag kl. 17.25 standset af en patrulje på Lottesvej i Brabrand. Den 33-årige løb umiddelbart herefter fra stedet, men smed under flugten en sølvpapirskugle med hash fra sige. Betjentene løb efter den 33-årige, der blev standset og herefter anholdt og sigtet for besiddelse af narko.


**

Færdsel

Mandag kl. 08.53 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Skanderborgvej og Silkeborgvej i Anbæk ved Sporup, da en 79-årig kvindelig bilist drejede ud foran en 31-årig mandlig knallertfører. Det medførte, at den 31-årige kørte ind i siden på bilen. Den 31-årige blev kørt på hospitalet til behandling for sine skader, men kom ikke umiddelbart kritisk til skade.

Mandag kl. 14.14 skete der et færdselsuheld på Bogfinkevej i Lund ved Randers. En traktor med tilkoblet såsæt, ført af en 51-årig mand, fik af ukendte årsager en jernstang på såsættet slået ned. Jernstangen ramte derved en 28-årig mandlig fodgænger i nakken. Den 28-årige havde efterfølgende kraftige nakkesmerter og blev kørt på hospitalet for at blive undersøgt.

En 36-årig mandlig bilist blev mandag kl. 17.00 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kanalvej i Ginnerup ved Grenaa. Den 36-årige havde sin 5-årige datter med i bilen og der blev derfor desuden foretaget indberetning til de sociale myndigheder.

En 18-årig kvindelig bilist blev mandag kl. 21.04 standset af en patrulje på Dortesvej i Brabrand. Da den 18-årige blev standset, forsøgte hun at bytte plads med passageren ved siden af, da den 18-årige ikke selv havde et kørekort. Det blev dog hurtigt opdaget, og den 18-årige blev sigtet for kørsel uden førerret.

En 36-årig mand blev mandag kl. 21.47 anholdt og sigtet for spirituskørsel og narkokørsel i forbindelse med et færdselsuheld på Axel Gruhns Vej i Højbjerg. Den 36-årige blev desuden sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, uretmæssig brug af nummerplader og manglende forsikring på bilen.

Tirsdag kl. 00.47 skete der et færdselsuheld på Ajstrupvej i Malling, da en 20-årig mandlig bilist ville undvige et rådyr, der løb ud på vejen. Herved mistede den 20-årie herredømmet over bilen og påkørte et træ før bilen landede på taget på kørebanen. Den 20-årige kom ikke umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Rønnevej i Risskov begået mellem søndag den 5/4 kl. 11.00 og mandag den 6/4 kl. 10.50
På Vestre Strandallé i Risskov begået mellem fredag den ¾ kl. 14.30 og mandag den 6/4 kl. 12.00


Kilde: Østjyllands Politi