Døgnrapporten i Hinnerup: fredag den 7. januar

Profilbillede

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Eftersættelse endte på letbaneskinnerne

Torsdag kl. 17.11 blev en patrulje på Sivestedvej i Kolind opmærksom på en ladbil, som politiet kort forinden havde fået en anmeldelse om, idet der var mistanke om, at føreren kunne være påvirket. Patrulje forsøgte at få føreren af bilen til at standse ved brug af udrykningslyset, men dette blev ignoreret.

Patruljen gav herefter gentagne gange tegn med både horn og lygter for at få føreren til at standse, men føreren fortsatte blot sin kørsel i retning mod Kolind. På et tidspunkt kørte føreren ind på letbaneskinnerne og fortsatte sin kørsel ad skinnerne. Den ene betjent hoppede ud af bilen og løb efter, mens den anden kørte langs skinnerne ad en parallel sti.

Kort kørte ladbilen fast på skinnerne og føreren sprang ud af førerdøren og satte i løb. Betjenten til fods løb efter, mens han råbte efter føreren, at han skulle standse, hvilken han ikke efterkom. Efter ca. 100 meters løb blev han dog indhentet af betjenten og anholdt.

Den 39-årige mand blev i første omgang sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Blandt hans ejendele blev der fundet noget amfetamin, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse. Derudover venter der ham formentlig en række sigtelser for overtrædelser af færdselsloven og for at køre ud på letbaneskinnerne.

Letbanen måtte indstille sin kørsel på strækningen frem til kl. 18.33, hvor bilen var blevet fjernet, og skinnerne var blevet tjekket efter.

**

 

32 sigtelser under færdselskontrol i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling var torsdag eftermiddag og aften en tur i det vestlige Aarhus og lave færdselskontrol. Der gav 32 sigtelser, heraf 13 med klip, fordelt på 28 personer.

Tre af sagerne omhandlede kørsel uden førerret, og i to af sagerne havde der tilsyneladende slet ikke havde været nogen fører af bilen. I begge tilfælde forsøgte føreren nemlig at kravle om på bagsædet, da bilen var blev standset af politiet. Desværre for dem blev det hele filmet af patruljebilernes videokameraer, så de slap ikke for en sigtelse.

Indsatsen gav følgende sager

 • 3 x hastighed – heraf 2 klip
 • 3 x kørsel uden førerret
 • 3 x rødt lys (klip)
 • 1 x ulovlig overhaling (klip)
 • 1 x manøvreforseelser
 • 6 x mobiltelefon (klip)
 • 7 x sikkerhedssele – heraf 1 barn under 15 år (klip)
 • 8 x øvrige forseelser

**

Påvirket knallertfører forsøgte at stikke af fra politiet

Torsdag kl. 21.08 blev en patrulje på Storegade i Ørsted opmærksom på en knallertfører, der kørte uden hjelm. Patruljen tændte for udrykningen og kørte efter knallerten for at få føreren til at standse.

Han fortsatte dog ufortrødent og svingede ind ad Agervej, hvor patruljen kørte op på siden af ham. Det fik ham til at bremse hårdt op og forsøge at lave en u-vending, men en af betjentene var i mellemtiden steget ud af patruljebilen, og han fik til fods standset knallerten i krydset Storegade/Agervej.

Den 35-årig fører af knallerten virkede tydeligt narkopåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Herefter blev han visiteret og fundet i besiddelse af amfetamin, hvilket også gav ham en sigtelse for narkobesiddelse.

Derudover blev han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for manglende brug af styrthjelm og for at køre på en konstruktivt ændret knallert uden forsikring. Knallerten blev herefter beslaglagt og indbragt til politigården i Randers til nærmere undersøgelse.

**

Butikstyv var forbi flere butikker i Bruuns Galleri

Torsdag kl. 16.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra H&M i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor nogle butiksvagter havde tilbageholdt en butikstyv. En butiksdetektiv havde forinden set kvinden ved en af indgangene til storcenteret, hvor hun stod og hev prismærker af flere forskellige ting.

Butiksdetektiven fandt det mistænksomt og fulgte efter kvinden, da hun gik ind i H&M. Her så han, at kvinden tog en trøje og et par bukser, hvorefter hun gik ud af butikken uden at betale for noget. Herefter tog butiksdetektiven kontakt til kvinden og tilbageholdt hende, mens han tilkaldte assistance fra en butiksvagt.

Kvinden blev herefter ført ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Her erkendte hun at have stjålet varer fra flere forskellige butikker. Da patruljen ankom til stedet var de stjålne varer spredt ud på et bord, og den 48-årige kvinde blev sigtet for butikstyveri fra fire forskellige butikker i Bruuns Galleri.

**

Forsøgte at skille sig af med peberspray

Torsdag kl. 16.45 blev en patrulje opmærksom på flere mænd, der stod ved OK-tanken i Rosenhøj i Viby. Mændene virkede meget opmærksomme på patruljen, der observerede at en af mændene kastede en genstand i en skraldespand. Da betjentene undersøgte det nærmere, viste det sig, at genstanden var en peberspray.

Den 24-årige mand blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Efterfølgende fandt betjentene fem joints, der var gemt under hjulet på en parkeret bil. Ingen af de tilstedeværende ville dog vedkende sig de fundne joints, og de blev derfor taget med politistationen som hittestof.

**

Ingen seler og våben i inderlommen

Torsdag kl. 18.33 standsede en patrulje en bil på Gudrunsvej i Brabrand, hvori der sad to mænd på 22 og 23 år. Ingen af de to mænd havde sikkerhedssele på, hvilket de i første omgang begge blev sigtet for.

Betjentene ville dog gerne undersøge de to mænd lidt nærmere, og det viste sig at være en god idé. Den 22-årige mand blev nemlig fundet i besiddelse af en kniv i inderlommen på sin jakke, mens den 23-årige mand i sin inderlomme havde gemt et mindre aluminiumsbat. De blev derfor også sigtet for overtrædelse af henholdsvis knivloven og våbenloven.

**

Brand i køkken

Torsdag kl. 15.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et køkken på 2. sal på Badstuegade i Aarhus C. Da politiet ankom til stedet var brandvæsnet allerede i gang med slukningsarbejdet, og kl. 15.47 meldte de, at branden nu var slukket og at man var gået i gang med at lufte ud.

Branden var formentlig opstået i forbindelse med, at en medarbejder havde været i gang med at lave mad på en pande, da der var kommet en stikflamme, der havde taget fat i emhætten. Ingen personer kom noget til.

**

Brand i tøjcontainer

Torsdag kl. 23.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en tøjcontainer på Engdalsvej Øst i Søften ved Hinnerup. Brandvæsnet ankom hurtigt til stedet og fik slukket branden, der blev begrænset til den ene container og altså ikke nåede at sprede sig til de to øvrige tøjcontainere, der stod på stedet.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden kan være opstået som følge af brug af fyrværkeri – muligvis et kanonslag, da der så ud til at være sket en mindre eksplosion i bunden af containeren.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.41 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Silkeborgvej i Aarhus C. En 38-årig mandlig bilist kom kørende ad Vestre Ringgade og skulle dreje til højre i krydset ved Silkeborgvej, hvor han kørte ind foran en 29-årig mandlig cyklist, der kom kørende på cykelstien. Den 29-årige cyklist blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 38-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 07.47 skete der et færdselsuheld på Skovbrynet i Aarhus C. En 47-årig mandlig bilist kom kørende ad Skovbrynet og skulle svinge til højre ind i en parkeringsbås, da han stødte sammen med en 35-årig mandlig cyklist, der kom kørende på bilistens højre side. Cyklisten blev lettere tilskadekommen. Bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 13.34 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Stadion Allé i Aarhus C. En 25-årig mand kom kørende i en lastbil med anhænger af Marselis Boulevard og kørte frem for rødt lys ved Stadion Allé, hvor han med sin anhænger påkørte en bil, der blev ført af en 60-årig mand, der kom kørende ad Stadion Allé og skulle svinge til venstre ad Marselis Boulevard. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af uheldet, herunder skader på et lyssignal, der også var blevet påkørt. Den 25-årige lastbilchauffør blev sigtet for at køre frem for rødt lys.

Torsdag kl. 13.49 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Stevnstrup ved Langå.

Torsdag kl. 17.18 skete der et færdselsuheld på Rådhusgade i Odder. En 16-årig pige kom kørende på knallert på cykelstien ad Rådhusgade, da en bil, ført af en 50-årig mand foretog et højresving ind over cykelstien, så knallertføreren måtte bremse hårdt op. Dette resulterede i, at hun væltede af knallerten og kurede ind i bilen. Den 16-årige pige blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 50-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Bernstorffsvej i Viby begået mellem onsdag den 29/12 kl. 14.30 og torsdag den 6/1 kl. 08.45
 • På Drosselvej i Langå begået torsdag den 6/1 kl. 14.50
 • På Irma Pedersens Gade i Aarhus C begået torsdag den 6/1 mellem kl. 14.00 og kl. 18.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi