Forfatter med Hinnerup-rødder udgiver roman om ligestilling

Profilbillede

Forfatteren Martin Holmslykke kommer oprindeligt fra Hinnerup. Han bor nu i København, og han udgiver snart sin tredje bog ‘Frejas Tårer’.

Bogen er en del af den nordiske krimitrilogi ‘Freja’, som handler om ligestilling. Her følger læseren det umage detektivpar, journalisten Isabella Luz og piloten Christopher Kingo.

En Frejas tåre fæles af en kvinde, når hun udsættes for uretfærdighed på baggrund af sit køn. Kvinden kan enten vælge at kæmpe eller affinde sig med den dårlige behandling. Kvinderne kæmper for ligestilling mod en gruppe af kristne mænd, hvor detektivparret lander midt i denne kamp. 

Første bind i trilogien ‘Frejas Blod’ udkom i 2015. Denne omhandler Ditte Freulich, som bliver fundet død i sin bil. Der er efterladt et afskedsbrev, men Christopher tror ikke på, at Ditte har begået selvmord.

Ditte har nemlig en lille datter på kun seks måneder. Det store spørgsmål går på hvem, der har dræbt Ditte, og hvorfor.

Forfatteren af bogen, Martin Holmslykke, finder stor inspiration hos forfatteren Dan Brown, der har skrevet Da Vinci Mysteriet.

Efterfølgerne

Andet bind er ‘Frejas Vinger’, og denne udkom i 2020. Bogen handler om to personer, som ryger overbord på Oslofærgen. Christopher ønsker ikke at blive involveret i flere drab, men spørgsmålet om mordet på Ditte spøger fortsat.

Tredje bind, som netop er blevet færdiggjort, er ‘Frejas Tårer. Dette er den sidste bog i trilogien, og den handler om Isabella og Christopher, som bliver angrebet ved Hammeren Fyr på Bornholm.  

I røgen fra håndgranaten tjekker Isabella, om hun stadig har alle sine lemmer. Hvem prøver at dræbe Isabella og Christopher?

Detektivparret fortsætter jagten på de sidste to nøgler, som de skal have for at kunne finde frem til Frejas hemmelighed. Kan Frejas hemmelig ændre på balancen mellem mænd og kvinder?

Isabella kæmper videre i håbet om ligestilling. Hvem mon vinder kampen mellem kønnene? En af de altafgørende scener i slaget mellem kønnene finder sted på Overdrevet i Hinnerup, oplyser Martin Holmslykke.

Martin Holmslykke arbejder til daglig som vagtleder på Amalienborg Slot. Han har boet flere steder i udlandet blandt andet i USA, Canada, Brasilien og Sverige.  

Martin har også skrevet debutromanen ‘Det fortærende’, som handler om en ung mands kamp med spiseforstyrrelser. Denne bog findes under pseudonymet Martin Maribo og udkom i 2001.

De første to bind i Freja trilogien ‘Frejas Blod’ og ‘Frejas Vinger’ blev kåret som lyttefavoritter på eReolen i 2020.  

‘Frejas Tårer’ udkommer d. 23. april 2021 på Martin Holmslykkes eget forlag, Panterpublish.dk.

Kilde: Redaktion
Flere artikler