Har du brug for inspiration til sommerlæsning?

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Caroline Poulsen

Mie fra Hammel bibliotek har anbefaler tre bøger, som du kan tage med dig, når du skal en tur på stranden i ferien. Det er nemlig tre forskellige bøger, der alle handler om livet på stranden. 

Strandlæsning, af Emily Henry 

Dette er en roman af forfatteren Emily Henry. Romanen er skrevet på dansk og er en skøn kærlighedsroman. Den handler om kollegaen January, der skriver bøger i den rosenrøde genre. Januarys far dør, hvilket efterlader en hjerteknust familie og en ukendt elskerinde. Det store spørgsmål er hvordan January kan skrive romantiske bøger igen? Hendes nye nabo skriver anmelderroste romaner, men nu oplever de begge en skriveblokering.

Kan de mon hjælpe hinanden ved skrive i den modsatte genre? Bogen udfolder en solid og nuanceret fortælling om en kvinde, der altid er gået efter det, som er lige til. Hun har aldrig ladet sig selv mærke livets skyggesider og mere seriøse sider. January er nødsaget til at se livet i nye facetter efter faderens død samt i sit nye bekendtskab. Bogen findes også på eReolen som både e-bog og lydbog. Tag den med på stranden og bliv grebet af en god fortælling om kærlighed uden klichéer.

Stranden – dyr og planter, af Michael Bo Rasmussen og Annette Bruhn

Dette er, modsat den ovenstående bog, en fagbog. Det er en nyttig bog, der beskriver de mest almindelige dyr og planter, som man kan finde på stranden. Forfatterne er havbiologer og giver os et overblik over strandens mest almindelige dyr og planter - alt fra muslinger og søpindsvin til tang.

Der er gode tips til, hvordan man kender forskel på ens strandfund, og hvordan man bedst indsamler gode fund. Bogens arter er illustreret med illustrationer og billeder, der gør det nemmere for én at identificere sine fund. Derudover indeholder bogen en håndfuld opskrifter til køkkenet, hvor man kan bruge sine strandfund til at kokkerere lækre retter.

Bogen er lige til og for alle, der ønsker at blive klogere på stranden og havets planter og dyr. Tag den med på stranden og gå på oplevelse med dine nærmeste. Illustrationerne gør at selv børn kan få glæde af bogen, og du kan tage dem med på eventyr og finde spændende strandskatte.

Panda Tju på stranden, af Neil Gaiman

Dette er en billedbog. Der findes flere gode billedbøger for børn, som alle handler om den lille panda ved navn ‘Tju’. Pandaen tager til stranden med sin far og mor. Der er mange på stranden, og pludselig kan Panda Tju mærke, at det klør i næsen, hvilket resulterer i et stort nys. Tju blæser et helt hul i havet, og nu kan dyrene i havet ikke længere svømme. Tju må gøre noget for at løse problemet, men hvordan får de Panda Tju til at nyse havet på plads igen?

Tju er en nuttet, lille panda, og man kan ikke andet end at elske ham. Bøgerne giver en god fortælling, og kan også sætte gang i snakke om hvem man er, og hvad ens styrker er. Bogen indeholder flotte illustrationer med mange detaljer, hvilket gør den spændende for børn at kigge i.

Du kan finde mere inspiration på Favrskov Bibliotekernes hjemmeside.

Kilde: Redaktionen