Hinnerup-instruktør oplever stor succes med teaterforestillinger

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Caroline Poulsen

Instruktøren Morten Lundgaard har skrevet teaterforestillingen ‘No Regrets’, der handler om fodboldspilleren Stig Tøfting. Morten er selv en aktiv fodboldspiller, og han begyndte fodboldspillet på Hinnerups fodboldbaner.

Forestillingen ‘No Regrets’ 

Morten Lundgaard har været instruktør på en lang række film og teaterstykker. Det har givet en masse gode anmeldelser, og han har også modtaget flere priser for det gode arbejde, som han formår at lave.

Han er autodidakt instruktør, men har en uddannelse som billedkunstner fra Det jyske Kunstakademi. Derudover har han i flere år undervist i kreative fag på Odder Højskole.

Pt. beskæftiger Morten sig med manuskriptet til forestillingen om fodboldspilleren Stig Tøfting. Forestillingen går under navnet ‘No Regrets’.

Morten skriver forestillingen i samarbejde med Troels Engelbrecht, som sjovt nok også er fra Hinnerup. Forestillingen har premiere d. 26. marts 2022 på Svalegangen i Aarhus.

Morten og Troels har allerede nu mærket positivitet omkring forestillingen. Billetterne blev revet væk, og derfor er forestillingen blevet forlænget med to yderligere uger.

Barndommen i Hinnerup

I barndomsbyen Hinnerup fik Morten Lundgaard en god start på livet. Han bosatte sig sammen med hans familie på Møllebakken, hvorefter Morten blev startede på Haldum-Hinnerup Skolen.

Fodboldbanen blev et centralt sted at mødes blandt eleverne på skolen. Morten havde en lykkelig barndom i Hinnerup, og han har stadig venskaber fra dengang. Dansk- og musiklæreren Preben samt barndomsvennen Ulrik holder Morten stadig kontakten til.

Nye oplevelser

Da Morten Lundgaard var 19 år gammel, rejste han til Israel for at arbejde i fire måneder. Han tjente penge til sin rejse videre, da han gerne ville opleve mere af Mellemøsten.

Morten rejste i cirka 1,5 år rundt i forskellige lande, herunder Syrien, Libanon og Egypten. På trods af de mange oplevelser havde Morten ikke fundet ud af, hvad han ville med sit liv.

Han flyttede til Aarhus, hvor interessen for at fortælle historier så småt begyndte. Morten lavede to film på Filmværkstedet, og han blev som 23-årig far til en lille pige, Eva.

Under et møde i Evas børnehave stiftede han bekendtskab med to andre forældre, Pia og Søren Marcussen fra ungdomsteatret Opgang 2. Morten kom ind i teatret, hvor han fik rollen som instruktørassistent.

Herefter tog karrieren fart. Morten brænder for instruktionen, der er op til en forestilling. Han elsker også processen, stemningen og synergien mellem mennesker.

Fodbold og teater sammensmelter

Morten Lundgaards forestilling ‘No Regrets’ omhandler Stig Tøfting. Stig har haft et dramatisk liv både på og udenfor fodboldbanen. Han har haft en fodboldkarriere i seks lande, spillet på højt plan herhjemme og haft et turbulent privatliv.

Da Stig var dreng, fandt han sine forældre skudt i hjemmet. Han mistede sin egen søn, der kun var 29 dage gammel. Derudover har Stig oplevet en række voldsepisoder. Stig Tøftings turbulente liv har gjort ham livsklog, fortæller Morten.

Morten har i forbindelse med forestillingen mødt Stig et par gange, og han har stor respekt for den tidligere fodboldspiller.

Morten Lundgaard glædes over, at han får lov til at kombinere sin teater- og fodboldinteresse.

Flere artikler