Nyt fra Hinnerup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Vidner efterlyses i forbindelse med eftersættelse af vanvidsbillist

Østjyllands Politi efterlyser mulige vidner i forbindelse med en eftersættelse af en vanvidsbilist i Randers SØ – herunder særligt en hundeluftende kvinde, der nær var blevet påkørt. Den 31-årige fører af bilen blev anholdt efter en eftersættelse, der strakte sig over 17 kilometer.

Læs mere i tidligere udsendte pressemeddelelse.

**

 

Slagsmål i Brabrand – mand stukket i benet

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 20.32 en anmeldelse om, at der var slagsmål mellem flere mænd på Dortesvej i Brabrand. 

Flere patruljer kørte til stedet, men da politiet kom frem, var slagsmålet overstået, og flere af de involverede personer var kørt fra stedet. Betjentene traf dog en 25-årig mand, der havde fået nogle stiksår i benet – angiveligt efter at være blevet stukket med kniv. 

Den 25-årige blev kørt til skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Han ønskede ikke at medvirke til sagens opklaring, men politiet sikrede spor på gerningsstedet og afhørte flere vidner. 

Episoden efterforskes nu nærmere, og Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner. Har du oplysninger i sagen, kan du give dem på tlf. 114. 

**

 

Handlekraftige borgere hjalp chauffør efter uheld

Da en 76-årig mand torsdag morgen fik hjertestop og kørte galt i sin lastbil, reagerede flere borgere resolut og handlekraftigt og var efter al sandsynlighed med til at redde mandens liv. 

Omkring kl. 7.25 så flere bilister på Damsbrovej i Hinnerup en lastbil, der kørte af vejen og ramte ind i tre skilte, inden den stoppede. 

Mindst to vidner var lynhurtige til at ringe 112 og hive den livløse chauffør ud af lastbilen, hvorefter de begyndte hjerte-lunge-redning, og de stoppede ikke deres livreddende førstehjælp, før ambulancen kom frem, og redningsmandskabet kunne tage over. 

Den 76-årige endte med at overleve episoden, formentligt uden større skader, og meldingen fra sygehuset var, at det i høj grad skyldtes vidnernes gode og hurtige indsats. 

Et kæmpestort klap på skulderen til de borgere, der hjalp til på stedet! 

**

 

Stak af til fods efter færdselsuheld – sigtet for spritkørsel

En 30-årig kvinde blev torsdag anholdt og sigtet for spritkørsel, efter hun havde været involveret i et færdselsuheld i Åbyhøj. 

Klokken 23.23 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to biler var stødt sammen på Silkeborgvej, og at tre personer, der havde siddet i den ene bil, efterfølgende var flygtet til fods. 

Bilisten i den anden bil, en 26-årig kvinde, var umiddelbart ikke kommet noget til. 

Da politiet kom frem, kunne flere vidner fortælle, hvilken retning de tre personer var løbet i, og betjentene fik også et godt signalement af kvinden, der havde kørt bilen. 

En patrulje kørte rundt i området, og fandt kort efter frem til de tre personer, heriblandt en 30-årig kvinde, der havde nøglen til den forulykkede bil på sig. Hun erkendte, at det var hende, der havde ført bilen, og da hun virkede beruset, blev hun anholdt og sigtet for spritkørsel. 

**

 

Knallert beslaglagt – 15-årig sigtet

En patrulje opdagede natten til fredag kl. 04.00 tre drenge på en knallert på Århusvej i Hinnerup, og da det var to for mange, tændte betjentene udrykningssignalerne for at få dem til at holde ind. 

Føreren af knallerten ignorerede politibilens blink og kørte ind ad et stisystem ved Århusvej/Engdalsvej, hvor patruljen ikke kunne følge efter. 

Betjentene havde dog en god idé om, hvem føreren af knallerten var, og kørte derfor til en adresse i lokalområdet, hvor en 15-årig dreng bor. Han kom kort efter gående til stedet, og da betjentene kunne genkende ham som føreren af knallerten, blev han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at have kørt med passagerer bagpå. 

Han viste velvilligt betjentene, hvor han havde stillet knallerten, og da patruljen mistænkte, at den var tunet, blev den beslaglagt til nærmere undersøgelse. 

Den 15-årige blev også sigtet for konstruktiv ændring af knallerten, og hans forældre blev kontaktet. 

**

 

Brand i forladt hus

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 12.10 ud til en brand i et forladt hus på Sletvej i Tranbjerg.
Der stod store flammer op af huset, da patruljen kom frem, og huset udbrændte stort set helt. 

Brandvæsnet fik forhindret branden i at brede sig, og ingen personer kom noget til. 

Det var ikke umiddelbart muligt at fastslå en brandårsag. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 09.44 skete der et færdselsuheld på Spanien i Aarhus C. En 57-årig kvindelig lastbilchauffør kørte under jernbanebroen, hvor lastbilen kilede sig fast, da den var for høj til at kunne passere. Chaufføren kom umiddelbart ikke noget til ved uheldet. I lastbilen lå nogle dunke med rengøringsmiddel, og da noget af det røg ud på vejen, blev vejen kortvarigt afspærret, mens der blev ryddet op på stedet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 
På Dybbølvej i Risskov begået torsdag d. 15/6 kl. 06.57
På Brohaven i Egå begået torsdag d. 15/6 mellem kl. 12.30 og kl. 14.30
På Enghavevej i Hornslet begået torsdag d. 15/6 mellem kl. 10.00 og kl. 16.00
På Damagervej i Viby begået torsdag d. 15/6 mellem kl. 13.00 og kl. 16.40
På Haslegårdsvej i Aarhus V begået torsdag d. 15/6 mellem kl. 07.45 og kl. 17.00
På Vester Allé i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 2/5 kl. 05.00 og torsdag d. 15/6 kl. 18.00
På Kirketoften i Ålsø begået fredag d. 16/6 kl. 03.01
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi