Nyt fra Hinnerup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

26-årig kvinde afgået ved døden efter færdselsulykke

Den 26-årig kvinde, der torsdag blev ramt af en bil nær krydset mellem Oddervej og Hestehavevej i Højbjerg, afgik i weekenden ved døden. 

Ulykken skete torsdag omkring kl. 17.52, da den 26-årige var ved at krydse vejen til fods via et fodgængerfelt. Her blev hun ramt af en bil ført af en 18-årig mand. 

Den 26-årige kvinde blev indlagt i kritisk tilstand, mens den 18-årige blev anholdt, da politiet havde mistanke til, at han havde været påvirket af stoffer under kørslen – blandt andet fordi, at politiet under en efterfølgende ransagning fandt flere pakker med tramadolpiller i bilen. Ved et grundlovsforhør fredag valgte retten at opretholde anholdelsen af den 18-årige mand i 3 x 24 timer, mens politiet afventede svar på hans blodprøve taget efter ulykken.

Fredag forelå der en første screening af blodprøven. Da den ikke indikerede, at den 18-årige skulle have haft narkotika i blodet, blev han løsladt, da der umiddelbart ikke var grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen af ham. 

Den 18-årige er fortsat sigtet for uagtsomt manddrab og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse.

Det endelige resultat af blodprøven afventer stadig, og så frem det skulle vise sig, at der alligevel var stoffer i blodet, vil der blive lavet en ny juridisk vurdering af sagen i forhold til en eventuel fremstilling i grundlovsforhør.

Østjyllands Politi opfordrer vidner, pårørende eller øvrige, der måtte have set eller være blevet berørt af episoden, om at tage kontakt til Offerrådgivningen. Ved at ringe på telefonnummer 116 006 kan man få en snak med en professionel rådgiver, som man kan tale med om episoden, hvis man måtte have brug for én at tale med. Tilbuddet er gratis og uforpligtende, og det er tilmed muligt at være anonym, hvis man ønsker det. 

**

 

Første festugeanmeldelser om tyveri efter tur med pirattaxa

I fredags startede dette års Aarhus Festuge, og set med politiets briller er festugen kommet godt og roligt i gang – men på et enkelt område er de første mennesker allerede blevet udsat for en efterhånden velkendt form for kriminalitet.

Natten til søndag lod en 24-årig mand sig friste af en hurtig hjemtur fra byen med en pirattaxa – men da han vågnede søndag morgen, var han blevet mange tusinde kroner fattigere. Ifølge anmeldelsen, som politiet modtog søndag kl. 10.25, var den 24-årige mand omkring kl. 02.00 blevet kontaktet af en mand, som havde tilbudt ham et lift hjem, hvilket han desværre havde taget imod.

Da passageren skulle betale for sin tur, blev han bedt om at sætte sit kort i en genstand, der sad i loftet af bilen, hvorefter han indtastede sin kode på genstanden – formentligt en form for falsk dankortterminal, som politiet også har set i andre sager om pirattaxaer. Efterfølgende lokkede chaufføren ham til at danse en slags folkedans med ham, og det var formentligt i den forbindelse, at den 24-åriges kreditkort blev stjålet.

Dagen efter var der blevet hævet flere tusinde kroner over flere forskellige omgange fra kortet.

Søndag kl. 11.20 modtog Østjyllands Politi endnu en anmeldelse fra en yngre mand – denne gang en 23-årig mand – som også var vågnet uden sine to kreditkort i pungen, efter at have taget en tur hjem med pirattaxa. Også han var blevet udsat for tyveri og havde mistet mange tusinde kroner. 

Østjyllands Politi opfordrer endnu en gang til, at man aldrig lader sig friste af en tur hjem med pirattaxa. Find ud af, hvordan du kommer hjem, inden du tager i byen, så du ikke risikerer at blive fristet af at tage en tur med pirattaxa!

Aftal med en ven eller et familiemedlem, at de kan hente dig eller brug offentlig transport. Og hvis du skal med taxa, så tag kun en autoriseret en af slagsen. 

Østjyllands Politi undersøger sagerne nu sagerne nærmere. Hvis du ser en pirattaxa i aktion, så notér gerne nummerpladen og kontakt os på tlf. 114. 

Vi ønsker alle østjyder en rigtig god – og pirattaxafri – festuge! 

**

 

Kvinde anholdt: Sigtet for at ville sælge tramadol

En patrulje fra Østjyllands Politi fik søndag kl. 23.49 mistanke til en kvinde, som holdt i en bil på en p-plads på Torpevænget i Aarhus V. 

Da betjentene gik hen til bilen, traf de en 23-årig kvinde, som sad bag rattet med tre joints i skødet. Hun blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og visiteret, og bilen blev ransaget. 

I lommerne på kvinden fandt patruljen en kniv og nogle tusinde kroner i kontanter, og i bilen lå flere kontanter og nogle hundrede tramadolpiller. På baggrund af fundene blev den 23-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 17.05 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Aarhus C. En 54-årig kvindelig bilist foretog et vognbaneskifte og ramte ind i en bil ført af en 41-årig kvinde, der blev skubbet op i en bil med en 78-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Natten til mandag kl. 00.22 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige. En 25-årig mandlig bilist kørte ad afkørsel 46, da han mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i autoværnet. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade, men blev sigtet for ikke at udvise tilstrækkeligt med agtpågivenhed i trafikken.

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Egevangen i Solbjerg begået mellem lørdag d. 26/8 kl. 18.30 og søndag d. 27/8 kl. 10.40
På Hyldevej i Risskov begået mellem fredag d. 25/8 kl. 14.00 og søndag d. 27/8 kl. 10.55
På Elleskovvej i Solbjerg begået søndag d. 27/8 mellem kl. 09.00 og kl. 21.00
På Hindhøjen i Hinnerup begået mellem fredag d. 25/8 kl. 15.00 og søndag d. 27/8 kl. 22.15
På Strandvejen i Aarhus C begået søndag d. 27/8 mellem kl. 21.45 og kl. 22.35
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi