Nyt fra Hinnerup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 en 22-årig mand fra Aarhus i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted under særligt skærpende omstændigheder ved at have været i besiddelse af en revolver med tilhørende skarpe patroner.

Derudover sigtes han for at have været i besiddelse af en mængde kokain med henblik på videreoverdragelse. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor pt. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for salg af narkotika ved at have solgt kokain til et større antal personer i en længere periode. Den 24-årige blev torsdag anholdt i Aarhus. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor pt. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 14.00 en 47-årig thailandsk kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Hun blev onsdag sammen to andre thailandske kvinder tilbageholdt på en massageklinik i Aarhus C, da politiet under en kontrol konstaterede, at ingen af dem havde gyldig opholds- eller arbejdstilladelse. 

Sagen blev forelagt Center Mod Menneskehandel, der har vurderet, at der er mistanke om, at to af kvinderne kan være udsat for menneskehandel. Politiet har derfor nu overdraget de to kvinder til Center Mod Menneskehandel, hvorefter sagen skal undersøges nærmere og forelægges Udlændingestyrelsen. 

Der er umiddelbart ingen mistanke om, at den 47-årige er blevet handlet, og Udlændingestyrelsen har vurderet, at hun skal udvises af landet. Hun fremstilles derfor ved retten med henblik på, at politiet kan tilbageholde hende, indtil udvisningen kan effektueres. 

**

 

Kvinde ringet op og svindlet af falsk betjent 

En 64-årig kvinde fra Randers anmeldte fredag morgen, at hun var blevet narret til at overføre flere hundrede tusinde kroner til en person, der udgav sig for at være fra Rigspolitiet. 

Ifølge kvinden havde personen, der udgav sig for at være betjent, sagt, at hendes konti var i risiko for at blive misbrugt, og at hun derfor skulle skynde sig at få sine penge i sikkerhed. 
På den måde blev kvinden lokket til at føre et større beløb fra sin bankkonto over på en anden konto. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Der har været en del lignende sager, hvor særligt ældre mennesker bliver svindlet for større pengebeløb. Følg nedenstående råd og del dem gerne med dine ældre familiemedlemmer.   

 

Gode råd

Udlever aldrig personfølsomme oplysninger over telefonen: Hverken banken, politiet eller andre myndigheder vil nogensinde ringe og bede dig om at overføre penge eller opgive koder, kontooplysninger, NemID eller lignende. 

Læg røret på, hvis du bliver du ringet op og bedt om at overføre penge eller opgive dine koder 

Søg evt. selv myndighedens eller bankens nummer frem og ring til dem og spørg

**

 

Smed hash ud af vinduet

En patrulje fra Østjyllands Politi fik torsdag kl. 20.24 mistanke til to mænd, der sad i en bil på Hoelvej i Vissing ved Hadsten, og de satte derfor blinket til for at få dem til at standse. 

Kort inden bilen holdt ind, så betjentene, at der blev kastet en genstand ud fra det ene vindue. Da genstanden viste sig at være en klump hash, foretog betjentene en ransagning af bilen og visiterede de to mænd på hhv. 26 og 41 år.

Under ransagningen fandt patruljen en mindre mængde hash på begge mænd, og de blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Bil i brand 

Politi og brandvæsen rykkede natten til fredag kl. 3.01 ud til en bilbrand på en p-plads på Skovvej i Hinnerup

Da brandfolkene kom frem, var bilen overtændt, og den var stort set udbrændt, da slukningsarbejdet var overstået. 

Brandårsagen er ukendt, men Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at den er påsat. Sagen bliver derfor efterforsket nærmere. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 14.47 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Randers NØ. En 60-årig mand mistede kontrollen over sin bil, kørte af vejen og ramte et vejskilt, inden han kørte ud på en mark. Den 60-årige kom umiddelbart ikke noget til. Da politiet fik mistanke til, at han var påvirket af alkohol, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel, og han fik foretaget en blodprøve, der skal fastslå, om han havde en promille over det tilladte. 

Torsdag kl. 16.25 skete der et færdselsuheld på Fruerlundvej i Fruerlund ved Rønde. En 74-årig mand mistede kontrollen over sin lastbil, da det ene hjulpar røg ud i rabatten, og det endte med, at lastbilen væltede i grøften og om på siden. Den 74-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. 

Torsdag kl. 23.00 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel samt kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SV. Da det var tredje gang inden for kort tid, at han blev taget i at køre uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Torvet i Nimtofte begået mellem onsdag d. 4/1 kl. 14.30 og torsdag d. 5/1 kl. 13.00
På Aaholmsgade i Odder begået torsdag d. 5/1 kl. 19.25
På Skovlundsvej i Saksild begået torsdag d. 5/1 mellem kl. 16.45 og kl. 19.50
På Rådhusgade i Odder begået torsdag d. 5/1 mellem kl. 09.00 og kl. 22.00
På Østerløkken i Tilst begået natten til fredag d. 6/1 kl. 02.47

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi