Nyt fra Hinnerup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 14.00 tre mænd på 20, 24 og 32 år, alle fra Rumænien, der sigtes for indbrud i en butik i Randers.

En patrulje fik natten til onsdag kl. 01.57 øje på tre mænd i en bil med tildækket nummerplade på Randersvej lidt nord for Hammel. Da betjentene ville bringe bilen til standsning, satte bilisten i stedet farten kraftigt op og kørte ad Skanderborgvej i sydlig retning med politiet efter sig.

Eftersættelsen fortsatte med meget høj hastighed ad Skanderborgvej og nåede på et tidspunkt op omkring 200 km/t på en strækning, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t.

I krydset Skanderborgvej/Viborgvej smed en person i bilen en taske ud af vinduet, inden føreren kort efter standsede bilen i en parkeringslomme tæt på krydset Skanderborgvej/Johannes Jensens Vej.

Her blev den 24-årige mand, der sad bag rattet, anholdt. De to passagerer nåede at flygte til fods fra stedet, og en hundepatrulje blev sat til at søge efter dem.

En politihund fik færten af et spor, der førte ind over en mark, hvor hunden fandt et par efterladte sko. Efterfølgende gik den gennem en skov og ned til en å, hvor en 20-årig mand stod – uden sko. Han blev ligesom den 24-årige lagt i håndjern.

Den tredje mand, der havde været med i bilen, var ikke umiddelbart at finde, men lidt over kl. 07.00 fik politiet et tip, der ledte til anholdelsen af en 32-årig mand, som befandt sig ved en adresse i Tilst.

Den taske, som blev kastet ud af bilen under eftersættelsen, viste sig at indeholde flere mobiltelefoner, som formodes at stamme fra en butik i Randers.

Den bil, som mændene kørte i, blev beslaglagt med henblik på konfiskation på grund af vanvidskørsel, da føreren umiddelbart kørte mere end dobbelt så hurtigt som tilladt under eftersættelsen.

 

**

 

Vaks borger fik stoppet cykeltyv

Tirsdag kl. 15.48 bemærkede en 32-årig mand en mistænkelig mand, der gik rundt ved Brammersgade i Aarhus og viste stor interesse for de cykler, der holdt parkeret på stedet. På et tidspunkt gik manden ind i en baggård, og den 32-årige mand blev ståede og holdt øje med ham.

Kort efter kom manden ud fra baggården med en cykel, som han trak ned til en anden baggård, hvor han parkerede den. Den 32-årige mand gik herefter hen til den parkerede cykel, som nu var låst fast med en kædelås.

Den 32-årige mand fandt det hele meget mistænkeligt og fulgte efter manden, mens han kontaktede politiet. Mens han havde politiet i røret, kunne den 32-årige mand se, at manden gik ind i en anden baggård. Han besluttede sig for at tage kontakt til ham, og han afventede herefter, at politiet ankom.

Kort efter ankom en patrulje til stedet, og betjentene tog kontakt til den 53-årige mand, der blev sigtet for tyveri af cykel. Herefter gik han sammen med patruljen retur til den cykel, han havde stjålet, og parkerede den samme sted, som han havde taget den.

**

 

Butikstyve blev bortvist fra Salling og tog i stedet i Magasin

Tirsdag kl. 15.33 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Salling i Aarhus, der havde tilbageholdt to unge mænd, der havde udvist mistænkelig adfærd i butikken. Det viste sig dog, at de to mænd på 17 og 19 år havde lagt en pose med varer fra sig, inden de havde forladt kasselinjen, hvorfor der ikke var tale om butikstyveri.
Den 19-årige mand fik dog en sigtelse med sig hjem, da han, i forbindelse med at han blev tilbageholdt af vagterne, havde trukket en kniv op af sin bæltetaske og forsøgt at gemme den. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. De to mænd blev desuden bortvist fra stedet og gjort bekendt med, at de ikke længere er velkomne i Salling.

De to mænd valgte så i stedet at gå i Magasin, hvor de ved 17-tiden blev spottet af en butiksvagt, der sad i et baglokale og kiggede på butikkens videoovervågning. Vagten bemærkede, at de to mænd flere steder i butikken spurgte, om de kunne få udleveret en pose, hvilket de fik afslag på.

Til sidst købte de en pose og søgte mod butikkens 1. sal. Vagten fik nogle medarbejdere til at følge efter dem, mens han fulgte med på videoovervågningen. Her kunne han se, at de to mænd gik ind i et prøverum med den tomme pose, men kom ud igen med en fyldt pose. Medarbejderne kunne efterfølgende konstatere, at der var afmonteret og efterladt flere alarmer i det prøverum, de to mænd havde været i.

Vagten sørgede for at placere nogle af butikkens medarbejdere ved udgangene, og da de to mænd forlod Magasin, uden at betale for noget, blev de pågrebet og ført ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da patruljen ankom, kunne de to betjente med det samme genkende de to mænd på 17 og 19 år, som de godt en time tidligere havde bortvist fra Salling. De to mænd blev fundet i besiddelse af en pose indeholdende tøj for flere tusinde kroner, som de havde stjålet i Magasin. De blev begge sigtet for butikstyveri.

**

 

Brand i køkken

Tirsdag kl. 23.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i et køkken på Rundhøj Allé i Højbjerg. En 19-årig mand havde været i færd med at lave mad på komfuret, hvorefter han, ifølge sin egen forklaring, havde slukket for komfuret og var gået ind i stuen. Ca. 10 minutter senere var der ild i køkkenet.

Alle personer kom selv ud af lejligheden og opgangen, og brandvæsnet var hurtigt på stedet og fik slukket ilden, der ikke havde nået at sprede sig yderligere. Der var dog både brand- og sodskader i køkkenet og en del røg i opgangen. To personer, der havde opholdt sig i lejligheden, blev kørt på hospitalet til observation.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.17 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup. En 20-årig mandlig bilist har forklaret til politiet, at han kom kørende på motorvejen, da han fik en fejlmelding på bilen, der betød, at han fjernede opmærksomheden fra vejen. Han opdagede derfor ikke, at der var opstået kø foran og forsøgte at undvige en påkørsel, hvilket betød, at han i stedet kørte ind i autoværnet med mindre materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade.

Tirsdag kl. 17.19 skete der et færdselsuheld på Rådhusgade i Odder, da en 85-årig mandlig bilist fik et ildebefindende, hvorefter han kørte ind i en trailer, der var spændt bag på en bil ført af en 43-årig mand. Herefter kørte den 85-årige mand ind i en lygtepæl. Den ældre mand blev kørt til hospitalet til observation.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Bjergegårdsvej i Hinnerup begået mellem mandag den 6/6 kl. 19.00 og tirsdag den 7/6 kl. 21.45
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler