Nyt fra Hinnerup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

**

 

58 sigtelser og 24 klip uddelt under færdselsindsats i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling var fredag eftermiddag og aften, i tidsrummet fra kl. 17 til ca. midnat, en tur i det vestlige Aarhus og omkring Ringvejen, hvor der blev lavet færdselskontrol. Det førte til 58 sigtelser, fordelt på 44 sigtede, 24 klip i kørekortet og to betingede frakendelser af kørekortet – den ene til en taxachauffør, der blev målt til at køre 84 km/t på Søren Frichs Vej, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 km/t. 

En 20-årig ung mand havde en skidt aften og indkasserede på under en time fire bøder, hvoraf de tre var med klip. Først lavede han en ulovlig overhaling, som gav ham den første bøde og det første klip. Derefter kørte han frem for gult før rødt lys på Søren Frichs Vej, hvilket kostede ham en bøde. 

Ca. 40 minutter senere var den gal igen – denne gang på Skanderborgvej i Viby, hvor han kørte over for rødt lys og samtidig benyttede håndholdt telefon, hvilket gav ham yderligere to bøder og to klip i kørekortet.

På Silkeborgvej i Brabrand var det en 28-årig mand, der kom i politiets søgelys, da han havde så travlt, at han på under ét minut præsterede to ulovlige overhalinger over spærreflade samt at køre over for rødt lys. Desuden benyttede han ikke sikkerhedssele, ligesom der var lygtefejl på bilen. 

De 58 sigtelser fordelte sig på:

15 hastighedssager – heraf to til betinget frakendelse samt 12 til klip
7 benyttede ikke sikkerhedssele 
5 benyttede håndholdt mobiltelefon (klip)
4 ulovlige overhalinger til klip
3 kørte over for rødt lys (klip)
2 kørte personbil uden at have førerret
2 kørte personbil selvom de var frakendt førerretten
1 sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand
19 øvrige forseelser (manglende lygteføring, kørekort ej medbragt mv.)

**

 

Bilist uden kørekort havde våben i bilen

Kl. 00.45 natten til mandag standsede en patrulje på Søndervangs Allé i Viby en bil med en 21-årig mand bag rattet. I bilen fandt patruljen både en machete og en gaspistol, som blev beslaglagt, og den 21-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af kniv- og våbenloven. 

Den 21-årige blev desuden sigtet for at køre bil i frakendelsestiden, og da det var tredje gang inden for den seneste måned, at han blev taget i at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. Det er hans mor, der ejer bilen, og hun blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort. 

Under visitationen af den 21-årige fandt betjentene en mindre mængde kokain i hans lomme, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

 

**

Eftersættelse endte med anholdelse og flere sigtelser

Søndag kort efter kl. 22.00 endte en eftersættelse med, at en bil havarerede i krydset ved Sigridsvej/Dortesvej i Brabrand. Forinden havde bilisten forsøgt at køre fra en motorcykelbetjent på Viby Ringvej i Åbyhøj, og under eftersættelsen overtråde han flere gange færdselsloven – blandt andet med flere kørsler frem for rødt lys. 

Med assistance fra flere patruljer blev bilen standset ved Dortesvej, hvor føreren kørte i grøften. Den 34-årige mandlige fører blev anholdt, da der var mistanke om, at han var påvirket af narkotika. 

Han er desuden frakendt førerretten, så han blev foreløbigt sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden. Han kan dog også se frem til flere sigtelser for overtrædelser af færdselsloven. 

**

 

Gaspistol og kniv fundet under bil

En patrulje fik søndag kl. 20.24 mistanke til en gruppe mænd, der sad i en bil på Mathildelundsvej i Viby. Da betjentene satte blinket til, holdt bilen ind til siden, hvorefter et par passagerer hoppede ud og løb derfra. 

To 19-årige mænd befandt sig dog stadig på stedet. Den ene kom med nogle skældsord rettet mod patruljen, og han blev sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 

Betjentene fandt en gaspistol og en kniv liggende under bilen, men det var umiddelbart ikke muligt at fastlægge, hvem der havde været i besiddelse af våbnene. De blev derfor beslaglagt til nærmere undersøgelse. 

 


**

 

Mand gik rundt med knive og blev anholdt

Østjyllands Politi fik søndag kl. 6.30 en anmeldelse om, at en mand gik rundt med et par køkkenknive ud for en adresse i en lille by nord for Randers. Manden talte usammenhængende og var kun iført undertøj. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de hurtigt fik øje på den 40-årige mand, der stadig havde en kniv i hver hånd. Da han så betjentene, gik han hen i mod dem og udviste truende adfærd, men det lykkedes patruljen at få ham til at lægge knivene fra sig og lade sig anholde. 

Den 40-årige blev i første omgang sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Sigtet for at stjæle værktøj fra byggeplads

En vagt kontaktede søndag kl. 21.51 politiet og fortalte, at han netop havde tilbageholdt en mand, som han mistænkte for at have stjålet værktøj fra en byggeplads på Randersvej i Aarhus N. 
En patrulje kørte til stedet, hvor vagten stod med en 34-årig mand, som havde lusket rundt på byggepladsen. 

Den 34-årige havde en rygsæk på, og i den fandt betjentene en boremaskine. Da den 34-årige erkendte, at han havde taget boremaskinen fra byggepladsen, blev han sigtet for tyveri. 

**  

 

Mindre brand i køkken

Politi og brandvæsen kørte søndag kl. 20.05 til en brand i en lejlighed på Fuglebakkevej i Aarhus V. 

Det viste sig, at branden var opstået i forbindelse med madlavning, hvor flammer fra en pande havde bredt sig til emhætten. Branden gav en del sodskader i køkkenet, men den nåede ikke at brede sig, og ingen personer kom til skade. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 12.32 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i sydgående retning ved Hinnerup. En 72-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i autoværnet. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Søndag kl. 14.08 skete der et færdselsuheld på Klostergårdsvej i Vejerslev ved Thorsø. En 32-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil, kørte af vejen og endte i en mark. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Søndag kl. 16.34 skete der et færdselsuheld på Mariagervej i Randers NV. En 19-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil, kørte op over en kantsten og ramte ind i en lysreguleringsmast. Bilisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Skytten i Randers NV begået søndag d. 16/1 kl. 10.00
På Trepkasgade i Aarhus C begået mellem mandag d. 10/1 kl. 17.00 og d. 16/1 kl. 18.20
På Egebæksvej i Højbjerg begået mellem fredag d. 14/1 kl. 14.00 og søndag d. 16/1 kl. 17.15
På Viborgvej i Over Fussing ved Randers NV begået søndag d. 16/1 mellem kl. 13.05 og kl. 20.30
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi