Østjyllands Politi: Nyt fra Hinnerup - mandag den 8. juni


Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.30 i Retten i Randers to mænd på 19 år, der sigtes for røveri, vidnetrusler, vold og brugstyveri i forbindelse med en episode i Hinnerup søndag aften.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

To anholdt efter uro i Brabrand

To 18-årige mænd fra Brabrand blev sent søndag aften anholdt og sigtet for forsøg på groft hærværk og forsøg på grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Kl. 23.29 standsede en patrulje en bil på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. I bilen lå flere våben og noget brændbar væske, og de to 18-årige mænd, som sad i bilen blev anholdt på stedet. Det er nu ved at blive vurderet, om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af mandag.

Søndag aften og nat var der flere tilfælde af uroligheder i det vestlige Aarhus.

Omkring kl. 22.00 kastede en gruppe drenge sten på en bus, og Midttrafik indstillede deres kørsel i området i løbet af aftenen og natten. Senere samledes en gruppe unge sig på Karen Blixens Boulevard, hvor de lavede en mindre barrikade på vejen af blandt andet byggematerialer.
Da de unge nægtede at fjerne sig, brugte Østjyllands Politi gas, der fik personerne til at stikke af, og barrikaderne blev fjernet.

Flere gange i løbet af aftenen blev der kastet med sten, fyrværkeri og balloner med maling mod politiets biler – ingen betjente blev ramt. Derudover blev der tre gange sat ild i skraldespande i det vestlige Aarhus.

”Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning, så er har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Natten til søndag blev yderligere tre personer anholdt i forbindelse med episoder i Aarhus Vest. Østjyllands Politi vil løbende forsøge at identificere de gerningsmænd, som ikke bliver anholdt på stedet i forbindelse med stenkast og lignende.

**

 

Sigtet for at have sene gæster

Natten til mandag kl. 01.47 observerede en forbikørende patrulje, at der var tændt lys på en bodega i Hornslet. Da betjentene kiggede ind, kunne de se to gæster, der sad i baren, samt ejeren af stedet, en 38-årig mand, der stod omme bag baren. Den 38-årige barejer blev sigtet for at holde åbent efter kl. 24, hvilket pt. ikke er lovligt jf. Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19. Barejeren erkendte, at han ikke havde lukket til tiden, men forklarede at han og de to tilbageværende gæster havde hygget sig så godt, at tiden var løbet fra dem

**

 

Tricktyv udgav sig for at være håndværker

Søndag kl. 10.15 blev en 96-årig kvinde udsat for et tricktyveri i sin lejlighed på Rosenvangs Allé i Højbjerg. En for kvinden ukendt mand havde banket på og udgivet sig for at være håndværker. Kvinden havde lukket manden ind i sin lejlighed, hvorfra han havde stjålet hendes pung indeholdende et mindre kontantbeløb.

Manden beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 40-45 år gammel
 • Ca. 180 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Havde mørkebrune øjne, var glatbarberet og havde et ”spidst" ansigt mad markante træk.
 • Talte dansk med accent
 • Var iført en sort dunjakke og en kasket formentlig med små tern i brun/grå

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke lukke ukendte personer ind i sin lejlighed. Hvis vedkommende udgiver sig for at være håndværker, fra kommunen eller andet så bed om at se legitimation. Har man oplysninger om, hvem man kan være, så kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Brand i spejderhus i Lystrup

Søndag kl. 22.56 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i et hus tilhørende en spejdergruppe på Elsted Skolevej i Lystrup. Da politi og brandvæsen ankom til stedet, havde ilden fået godt fat i tagkonstruktionen, og slukningsarbejdet fortsatte til sidst på natten. Det formodes, at branden er opstået i stueetagen, hvorefter den har bredt sig til tagkonstruktionen, men årsagen til branden kendes endnu ikke. Ingen personer kom til skade ved branden, der nu skal undersøges nærmere af politiets brandefterforskere.

**

Morgenakrobatik på tagryg

Søndag kl. 07.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en vagt, der kunne se tre sortklædte personer gå på line på hustagene på Kystvejen i Aarhus. Vagten oplyste, at det så ud til, at tre personer udøvede parkour, mens de filmende hinanden. De tre mænd erkendte at have udøvet parkour og taget billeder af hinanden, de blev alle sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Indbrudstyv taget med tuscher i hænderne

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 04.28 en anmeldelse om, at der var gået en alarm ved Via University College på Jens Otto Krags Plads i Randers. Da politiet ankom til stedet, så betjente en mand sidde på gulvet i et af skolens lokaler med nogle tuscher i hånden. Manden fortalte selv, at han var brudt ind i bygningen ved at bryde en dør op. Den 47-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud.

**

Mand mistede livet i brand

Søndag kl. 10.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et hus på Kløverbakken i Grenaa. Da patruljen ankom til stedet, var brandvæsnet i fuld gang med slukningsarbejdet, og de havde fundet den ene af husets beboere, en 77-årig mand, der var brændt inde. Hans liv stod ikke til at redde. Ved middagstid var branden slukket, og de foreløbige undersøgelser tyder på, at branden er opstået i køkkenet. Den nærmere årsag til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Søndag kl. 11.40 skete der et færdselsuheld på Anbækvej i Hammel. En 71-årig mandlig bilist kørte ind i en hæk, derefter kørte han ind i en anden bil, ført af en 80-årig kvinde, og efterfølgende kørte han frontalt ind i en parkeret bil tilhørende en 57-årig mand. Den 71-årige mand blev kørt til kontrol på skadestuen, hvor der også blev taget en blodprøve for at få afdækket, hvorvidt manden havde været påvirket af spiritus.

Søndag kl. 14.00 skete der et færdselsuheld i krydset Christian X’s Vej/Gunnar Clausens Vej i Højbjerg. En 60-årig mandlig motorcyklist blev påkørt bagfra af en bil, ført af en 59-årig mand. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men det 59-årige bilist blev sigtet for ikke at holde nok afstand til forankørende.

Søndag kl. 15.35 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Hadsten. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Randersvej, da han tilsyneladende fik et ildebefindende og kørte ud i rabatten, hvor han opkørt et vejskilt. Den 30-årige bilist blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse.

Søndag kl. 16.32 blev en 31-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at have spændt sit 2-årige barn korrekt fast i en autostol, da han blev standset af en patrulje på Energivej i Randers NV.

Natten til mandag kl. 05.29 blev en 51-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Ankjær i Odder begået søndag den 7/6mellem kl. 00.00 og kl. 08.00
 • På Rosenvangs Allé i Højbjerg begået søndag den 7/6 mellem kl. 10.15 og kl. 10.30
 • På Højvangen i Assentoft, Randers SØ begået mellem torsdag den 4/6 kl. 16.30 og søndag den 7/6 kl. 11.10
 • På Bethesdavej i Aarhus N begået søndag den 7/6 mellem kl. 08.30 og kl. 16.50
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler