Østjyllands Politi: Nyt fra Hinnerup - onsdag den 3. juni


Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

To mænd anholdt – sigtet for røveri af mobiltelefon

En 36-årig mand anmeldte torsdag aften, at han havde fået stjålet sin mobiltelefon og var blevet udsat for vold af flere gerningsmænd. Den 36-årige havde konfronteret tre unge mænd, som han havde mistanke til havde taget hans telefon på en beværtning på Kirketorvet i Randers C. Under konfrontationen blev den 36-årige slået og sparket, og han mistede ud over sin telefon også nogle kontanter. 

Østjyllands Politi fandt efterfølgende frem til to mænd på 19 og 22 år, som begge blev anholdt og sigtet for røveri. Der var formentligt flere gerningsmænd med ved røveriet, og Østjyllands Politi ønsker af hensyn til den videre efterforskning p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

**

Ung mand truet med kniv

En 21-årig mand anmeldte tirsdag kl. 16.15, at han netop var blevet truet med en kniv, da han kom gående på Kappelvænget i Aarhus V. Han fortalte, at han var stødt på en større gruppe unge mænd, og da han gik forbi dem, viste den ene en foldekniv frem, mens han udtalte: ”skal vi slice ham her?”. 

Den 21-årige skyndte sig væk og kontaktede politiet. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en person, som svarede til signalementet på manden med kniven. Da betjentene gik ud af bilen, satte han i løb, og betjentene løb efter ham. Det lykkedes dog ikke at fange den unge mand. 

Da patruljen kom tilbage til bilen, havde nogen sparket begge sidespejle på politibilen løse, men det var ikke muligt at finde frem til gerningsmændene bag hærværket. 

Manden med kniven beskrives som: 

Mellemøstlig af udseende
Ca. 18-23 år
Ca. 180-185 cm høj og spinkel af bygning
Sort, langt hår bundet op i en knold på hovedet
Iført hvid t-shirt

Har du været vidne til truslen eller hærværket, så kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Mand løb rundt med revolver

En patrulje fra Østjyllands Politi anholdt tirsdag kl. 18.24 to mænd på en adresse i Mørke. Betjentene var kørt til stedet i forbindelse med en verserende sag, da de to mænd på hhv. 44 og 27 år kom løbende ud fra en kælder og ud i gården. Den 44-årige havde en revolver i hånden, som han smed fra sig, da han så patruljen. 

Begge mænd blev straks anholdt og visiteret, og i munden på den 27-årige fandt betjentene en klump hash, som han blev sigtet for at besidde. 

Den 44-åriges revolver var umiddelbart ikke et skarpt våben, og der var ikke patroner i, men han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, ligesom han også blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da politiet fandt noget hash på ham. 

**

 

Hotel udsat for hærværk

Tirsdag kl. 19.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en gruppe drenge havde skaffet sig adgang til et hotel på Strandvejen og nu løb rundt inde i bygningen. En patrulje kørte til stedet og fik øje på tre drenge, som stak af, da de så politiet. 

Det lykkedes betjentene at fange en 13-årig dreng, mens hans to venner nåede at løbe væk. På et af hotelværelserne var der tømt en pulverslukker ud over det hele. Den 13-årige blev sigtet for hærværk, og hans forældre og de sociale myndigheder blev kontaktet. 

Østjyllands Politi er nu ved at finde frem til, hvem de to andre drenge er. 

**

19-årig sigtet for at skyde med fyrværkeri

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 20.36 en anmeldelse om, at en gruppe unge mænd generede flere personer i Mindeparken i Aarhus, hvor de blandt andet skød med fyrværkeri. De betjente, som kørte til parken, tog en 19-årig mand på fersk gerning i at affyre et bomberør langs med jorden. 

Han blev sigtet efter fyrværkeriloven, og han og hans venner fik besked på at forlade stedet. 

**

Kvikt vidne førte politiet til rudeknuser

En kvinde i Hjortshøj blev tirsdag aften kl. 22.40 vækket af lyden af råb og en rude, der blev knust. Da hun kiggede ud på gaden, så hun en mand i bar overkrop gå desorienteret rundt omkring en grillbar på Hjortshøj Stationsvej. 

Hun kontaktede politiet, mens hun holdt øje med manden, indtil patruljen kom frem. Det viste sig at være en 19-årig mand, som var tydeligt påvirket af stoffer eller alkohol. Grillbaren havde fået knust en rude med en stor sten, og den 19-årige blev anholdt og sigtet for hærværk. 

**

 

Brød ind i kælder og råbte af betjente

En beboer på Marselisborg Allé i Aarhus ringede natten til onsdag kl. 01.12 til politiet, da han så en mand bryde døren til ejendommens kælder op, hvorefter han gik derind. Da patruljen kom frem, var en 26-årig mand netop kommet ud fra kælderen, og han blev straks anholdt.  

Der var ikke stjålet noget fra kælderen, og den 26-årige blev sigtet for forsøg på indbrud. På vej ind på stationen svinede han gentagne gange betjentene til, som kvitterede med en sigtelse for at fornærme politiet. 

**

 

48 gasflasker stjålet fra byggemarked

Tirsdag formiddag anmeldte XL Byg i Malling, at de havde fået stjålet 48 gasflasker. Ukendte gerningsmænd havde brudt låsene op i de bure, som de 10 kg tunge gasflasker stod i, hvorefter samtlige flasker var stjålet. 

Det er usikkert, hvornår gerningsmændene har været på spil, men tyveriet er sket i et tidsrum mellem lørdag kl. 14.15 og tirsdag morgen kl. 8.00. 

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som har oplysninger, der kan lede på sporet af gerningsmændene. 

**

 

Hidsig tyv på spil i flere butikker

En 59-årig kvinde nåede tirsdag at stjæle varer fra flere forskellige butikker i Randers C, inden hun kl. 14.21 blev fanget af en vagt i Matas, hvor hun forsøgte at stikke af med varer, hun havde proppet i tasken. 

Politiet blev tilkaldt, og da de kiggede nærmere i kvindens taske, lå der stjålne varer fra tre andre butikker i Randers. Den 59-årige var særdeles utilfreds med, at betjentene ville sigte og anholde hende, og hun råbte flere gange skældsord af patruljen. Derfor fik hun ud over sigtelserne for butikstyverierne også en sigtelse for at fornærme politiet. 

**

Mindre brand i Fuglsøcentret

Østjyllands Politi og brandvæsnet kørte tirsdag kl. 16.39 til en brand, der var opstået i Fuglsøcentret på Dragsmurvej i Knebel. Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol, og der skete kun mindre skader i nogle lokaler i bygningen. Ingen personer kom til skade. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod. 
 

**

Færdsel

Tirsdag kl. 7.30 skete der et færdselsuheld i krydset Brovej/Grenåvej i Egå. En 80-årig mandlig bilist svingede til højre ad Brovej og ramte ind i en 21-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten røg op på køleren og ned på asfalten og blev efterfølgende kørt til skadestuen med bl.a. en brækket arm. Han kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 10.13 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Brovej i Egå. En 39-årig kvindelig bilist kom kørende ud i krydset, men bremsede op, da hun opdagede en ambulance, der kom kørende med udrykning. En 37-årig mand, der kørte bagved, nåede ikke bremse op og kørte op bag i kvindens bil. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Tirsdag kl. 10.17 skete der et færdselsuheld på Bølvadsvej omkring Norring ved Hinnerup. En 73-årig mand væltede på sin cykel og mistede kortvarigt bevidstheden. Han blev efterfølgende kørt til behandling på hospitalet. 

Tirsdag kl. 10.57 skete der et færdselsuheld på Søren Nymarks Vej i Højbjerg. En 29-årig mandlig bilist ramte ind i en 29-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 12.52 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestergade i Randers C. 

Tirsdag kl. 13.46 skete der et færdselsuheld i krydset Havreballe Skovvej/Stadion Allé i Aarhus C. En 63-årig kvindelig bilist svingede til højre ad Stadion Allé og ramte ind i en 66-årig kvinde, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom kun lettere til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 16.36 skete der et færdselsuheld i krydset Nordre Strandvej/Ahornvej i Risskov. En 45-årig kvindelig bilist svingede til højre ad Ahornvej og ramte ind i en 22-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 17.10 blev en 39-årig mand sigtet for narkokørsel, da han blev standset på sin scooter på Jens Chr. Skous Vej i Aarhus C. 

Tirsdag kl. 21.18 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Aarhus C. En 39-årig kvindelig bilist svingede til venstre og ramte ind i en 13-årig dreng, som kom cyklende ligeud. Drengen kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 22.08 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Dagmar Petersens Gade i Aarhus C. 

 

**

 

Indbrud

Der er ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse det seneste døgn i Østjyllands politikreds. 

 

 

 

 

Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler