Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hinnerup - fredag den 9. oktober

Profilbillede
Ninna Jalog

Hinnerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Kvinde befølt i skridtet

Torsdag kl. 15.40 gik en 23-årig kvinde ved Posthussmøgen i Aarhus C, hvor hun bemærkede en mand, der gik længere foran hende. Manden kiggede flere gange bagud, og da han fik øje på kvinden, satte han farten ned. Kvinden fortsatte med uændret hastighed, og da hun passerede manden, vendte han sig rundt, så han stod med fronten mod hende, hvorefter han tog hende i skridtet uden på hendes lange frakke. Kvinden trådte et skridt tilbage og råbte af manden, så han trak hånden til sig. Manden smågrinte og løb fra stedet.

Kvinden beskriver manden som:

 • Bleg i huden - muligvis østeuropæisk
 • Ca. 35 år gammel
 • Ca. 190 cm høj
 • Ranglet
 • Havde langt fedtet, sort krøllet hår
 • Havde skægstubbe
 • Var iført en grå skjorte og mørke stramtsiddende bukser

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set manden ved Posthussmøgen kl. ca. 15.40.

**

Ældre kvinde udsat for tricktyveri

Torsdag ved 13-tiden var en 81-årig kvinde i Lidl på Jernbanegade i Randers C, da hun blev kontaktet af en mand, der stod med en kakaomælk i hånden. Manden spurgte kvinden, om der var sukker i kakaomælken, men da manden stillede sig meget tæt på kvinden, bad hun ham om at holde afstand og træde et par skridt væk. Da kvinden kort efter skulle betale for sine varer ved kasse, opdagede hun, at hendes pung og husnøgle var forsvundet fra tasken.

Kvinden beskrev manden som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 25-30 år gammel
 • 164-165 cm
 • Kraftigt af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort hår
 • Talte dansk med accent
 • Var iført mørkt tøj - muligvis joggingtøj

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set manden i butikken ved 13-tiden torsdag.

**

Fandt eftersøgt mand på sofa

Natten til fredag kl. 02.27 blev en patrulje sendt til en adresse i Randers NV, hvor politiet havde fået en anmeldelse om, at der var meget larm fra en lejlighed. Da patruljen ankom til stedet var der ikke larm, men lejlighedens kvindelige beboer stod ude i entreen, og hoveddøren stod åben.

Betjentene tog kontakt til den 25-årige kvinde og gik ind i hendes lejlighed, hvor de traf en 31-årig mand, der stod i stuen. En anden mand lå og sov, og bemærkede tilsyneladende ikke, at betjentene stod inde i lejligheden. Betjentene bad ham flere gange om at legitimere sig selv, hvilket han ikke efterkom. Manden forsøgte at agere meget beruset, men da betjentene ikke umiddelbart hverken kunne se eller lugte alkohol fornemmede de, at der nok var en årsag til, at manden ikke ønskede at oplyse, hvem han var – og det viste sig at være korrekt.

Først da manden blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyse sit navn, fortalte han, hvem han var, og at han godt vidste, at han var efterlyst til afsoning i forbindelse med en anden sag. Den 31-årige mand blev herefter anholdt og kørt med på stationen. Den 25-årige kvinde, der boede i lejligheden, blev sigtet for at have hjulpet den 31-årige mand til at undvige ved at have holdt ham skjult på sin bopæl velvidende, at han var eftersøgt.

**

15-årige piger stjal makeup i Bilka

Torsdag kl. 18.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bilka i Tilst, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt to piger, der var mistænkt for butikstyveri og bedrageri. Vagten og en kollega var blevet opmærksom på de to piger, der gik rundt i butikken og pillede prismærker og stregkoder af forskellige varer, blandt andet makeup-artikler. Pigerne gik herefter op til kassen, hvor de betalte for nogle varer, men ikke de varer, som de havde puttet i deres tasker.

Da pigerne var på vej mod udgangen blev de pågrebet af vagten, der bad dem følge med ind i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da betjentene ankom til stedet blev de to piger, der begge var 15 år, sigtet for butikstyveri. De erkendte begge, at de havde puttet varer i taskerne, som de ikke havde betalt for. Pigernes forældre blev kontaktet og orienteret om sagen, det samme gjorde de sociale myndigheder.

**

Betjente holdt øje med salgssted

Torsdag aften sad en gruppe betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje og observerede mod en lejlighed i Aarhus Vest, hvor der var mistanke om, at der blev solgt narko. Kl. 21.30 kunne betjentene se, at en mand ankom til stedet og henvendte sig i den pågældende lejlighed, hvor han var inde i ca. 5 minutter, hvorefter han hurtigt forlod stedet igen.

Betjentene tog herefter kontakt til den 25-årige mand, der blev fundet i besiddelse af tre joint, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Manden ønskede dog ikke at udtale sig nærmere, men betjentene var blevet bestyrket i mistanken om, at der blev solgt narko fra lejligheden, og de gik op og bankede på.

De oplyste, at det var politiet og kunne høre, at det gav anledning til puslen inde i lejligheden, men da der ikke var nogen, der kom og åbnede døren, slog betjentene den ind. Der befandt sig tre personer i lejligheden, tre mænd på 22, 24 og 32 år, der alle blev sigtet for salg af narkotika. I lejligheden fandt betjentene flere salgsposer med hash og et større kontantbeløb.

**

Udenlandsk mand havde narko og kniv i bilen

Natten til fredag kl. 00.23 blev en patrulje på M.P. Bruuns Gade i Aarhus opmærksom på en tysk indregistreret bil, hvor der sad en mand på førersædet. Betjentene tog kontakt til den 20-årige mand, der oplyste, at han ikke havde noget ID, da det var blevet stjålet. Da der lugtede kraftigt af hash fra bilen, blev den 20-årige mand sigtet for narkobesiddelse, og han blev da også fundet i besiddelse af en pose skunk og en joint.

I bilen lå der også en jakke, som manden oplyste tilhørte ham. I jakken fandt betjentene en ulovlig kniv, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. Disse to lovovertrædelser medførte en straksbøde på 5000 kroner, som manden betalte med det samme. Manden er nu tilbageholdt af politiet i op til 3 x 24 timer med henblik på at fastlægge hans identitet.

**

Forlod Fakta med rygsækken fuld af varer

Torsdag kl. 18.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Fakta på Banealle i Hammel, hvor en mand var stukket af med nogle varer. Manden havde gået rundt i butikken og puttet varer ned i sin taske, men da han kom til kassen, ville han kun betale for de varer, han havde i hånden, på trods af at kasseekspedienten bad ham tømme tasken. I stedet forlod manden butikken uden de varer, han havde lagt på kassebåndet, men med de varer, han havde puttet i rygsækken. Politiet har en formodning om, hvem manden kan være.

**

Forsøgte at stikke af, da han så politiet

Torsdag kl. 22.17 bemærkede en patrulje, at der sad en mand inde i en parkeret bil ved Rema 1000 på Jernbanegade i Randers. Manden sad og kiggede ned i sin telefon, men så snart han så patruljebilen køre ind på parkeringspladsen kørte han med det samme fra stedet og ud på Vestergade, hvor patruljen fik standset bilen.

Den 26-årige mandlige fører virkede narkopåvirket, og han blev derfor sigtet for narkokørsel. Betjentene ransagede bilen, hvor de fandt tre salgsposer med kokain. Den 26-årige blev desuden fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, og han blev derfor også sigtet for salg af narkotika.

**

Kørte rundt med hash i bilen

Tirsdag kl. 18.11 standsede en patrulje på Gyldenløvesgade i Aarhus N en bil for at foretage en rutinekontrol. Bilen lugtede kraftigt af hash, og de to personer, der sad i bilen, en 20-årig mand og en 24-årig mand, blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer. Ingen af dem havde stoffer på sig, men ved ransagning af bilen fandt betjentene en plade hash og tre små poser, der også havde hash i. Derudover fandt de et større kontantbeløb, så de to mænd blev sigtet for forsøg på salg af narkotika.

**

Havde euforiserende piller på bopælen

Torsdag kl. 20.25 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Randers SV, hvor der var mistanke om, at beboeren opbevarede euforiserende piller. I lejligheden befandt sig to mænd på 30 og 38 år, de blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer og ved visitationen af den 38-årige mand fandt betjentene tre ulovlige tabletter, som han blev sigtet for at besidde. Ved ransagningen af lejligheden blev der fundet yderligere syv ulovlige tabletter og lidt hash, som lejlighedens 30-årige beboer blev sigtet for at besidde.

**

Røg hash i bilen

Torsdag kl. 19.00 kørte en patrulje forbi parkeringspladsen ved Randers Regnskov, da de havde fået oplysninger om, at der skulle sidde nogen og ryge hash i en bil. Betjentene fandt frem til bilen og tog kontakt til de to personer, en 22-årig mand og en 24-årig kvinde, der begge virkede narkopåvirkede. På opfordring fremviste den 22-årige mand selv tre klumper hash, som var gemt i gang jakkelomme, og han blev sigtet for narkobesiddelse. Kvinden blev ikke fundet i besiddelse.

**

Havde kniv med i retten

Torsdag kl. 11.02 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Retten i Aarhus, hvor personalet ved adgangskontrollen havde fundet en ulovlig kniv på en 66-årig mand, da han var på vej ind i retten. Der blev sendt en patrulje til stedet, og den 66-årige mand blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Tre biler udsat for hærværk

Torsdag morgen ved 8-tiden fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere biler, der holdt parkeret ved Danhostel på Egedalsvej i Ebeltoft, var blevet udsat for hærværk. Tre biler på stedet var blevet ridset med en skarp genstand, og der var også skåret i nogle dæk. Hærværket er sket i tidsrummet mellem onsdag aften kl. 20.00 og torsdag morgen kl. ca. 07.00.

**

Færdsel

Torsdag kl. 06.55 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Kathrinebjergvej i Aarhus N. En 35-årig kvindelig cyklist kom kørende ad Paludan-Müllers Vej, da hun i krydset ved Kathrinebjergvej blev påkørt af en bil, der blev ført af en 61-årig mand, der kørte frem for ubetinget vigepligt. Den 25-årige kvinde blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet noget til.

Torsdag kl. 14.54 skete der et færdselsuheld i krydset Hadsundvej/Haldvej i Hald, Gjerlev J. En 17-årig mandlig knallertfører kørte i forbindelse med venstresving ud foran en bil, der blev ført af en 51-årig kvinde. Den 17-årige mand blev kørt til kontrol på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at han var sluppet uden alvorlige skader. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Torsdag kl. 17.14 skete der et færdselsuheld på en afkørsel på Aarhus Syd Motorvejen ved Hasselager. En 39-årig mandlig bilist havde holdt stille på afkørselsrampen, da han pludselig begyndte at trække ud på vejen igen, hvor han kørte ud foran en anden bil, der blev ført af en 38-årig kvinde, der ikke kunne nå at bremse eller undvige. Der skete umiddelbart ingen personskade. Den 39-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 17.50 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Højbjerg. En 35-årig kvinde bilist bakkede på en parkeringsplads ind i en anden bil, der holdt parkeret på stedet. Uheldet medførte kun mindre materiel skade.

Torsdag kl. 18.14 skete der et færdselsuheld i krydset Havkærvej/Bysmedevej i Tilst. En 58-årig mand kørte ad Bysmedevej frem mod krydset ved Havkærvej, hvor han fortsatte frem for ubetinget vigepligt og kørte sammen med en anden bil, der blev ført af en 29-årig kvinde, der kom kørende ad Havkærvej. Kvindens bil blev herefter skubbet ind i en hæk, men der skete umiddelbart ingen personskade. Den 58-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 18.30 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup. En 51-årig mandlig bilist kom kørende af motorvejen, da han af pt. ukendte årsager mistede herredømmet over sin bil og påkørte autoværnet, hvorefter han kørte på tværs af begge vognbaner, hvorefter han påkørte træer og hegn i nødsporet, så bilen trillede rundt på siden. Den 51-årige mand blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 19.57 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse, kørsel uden førerret og for manglede registrering af bilen, da han blev standset af en patrulje på Haldvej i Spentrup.

Torsdag kl. 20.18 skete der et færdselsuheld på Ryomvej i Rønde. En mandlig bilist kørte galt i rundkørslen ved Randersvej – angiveligt på grund af uopmærksomhed i det våde og glatte føre. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Torsdag kl. 20.30 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Løgstørvej i Randers SV.

Torsdag kl. 21.17 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af an patrulje på Rydevænget i Aarhus V.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Frydenlunds Allé i Aarhus V begået torsdag den 8/10 kl. 23.46
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi