Rekordstor donation til midtjysk autismeprojekt - flere opfordres til at søge midler

Et stort hjerte - og 6,4 mio. kr. - fra TrygFondens repræsentant fra Hinnerup (Foto: TrygFonden)
dato

Der er godt gang i arbejdet med at udvikle en ny peermedarbejder-uddannelse, hvor indhold og rammer er særligt målrettet autismeområdet.

”Peer” betyder ”ligesindet” på engelsk, og peerstøtte er støtte og hjælp, der bliver givet af en person, som deler erfaringer eller udfordringer med den person, der støttes. Personerne har altså oplevet og gennemgået noget tilsvarende, men peermedarbejderen har bearbejdet og omsat sine erfaringer, så de kan blive til gavn for andre.

Når uddannelsen er på plads, er det målet at uddanne og ansætte autistiske peermedarbejdere i toårige projektansættelser på botilbud, beskæftigelsestilbud og i specialskoleregi, hvor de skal støtte først og fremmest borgere med autisme, men også understøtte samarbejdet med pårørende og være en vigtig sparringspartner for de øvrige medarbejdere.

- Autistiske mennesker er dem, der bedst ved, hvordan det er at leve som autist i vores samfund. Kan vi skrue en god uddannelse sammen, så de kan bruge deres indsigt og samtidig få nye kompetencer og redskaber til at hjælpe og understøtte andre i samme situation, vil det betyde en tilførsel af en kæmpe ressource – både for samfundet og den enkelte, og både økonomisk, menneskeligt og fagligt.

- Vi er derfor meget taknemmelige for TrygFondens støtte, der har gjort dette projekt muligt, siger Freja Hamalainen Sirdorf, faglig udviklingschef i Specialområde Autisme, der står bag det nye femårige projekt i samarbejde med Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Låsby Skole og Holmstrupgård.

Rekordstor donation fra TrygFonden – og en opfordring til flere midtjyske donationsansøgninger
Mette Qvistgaard Væggemose fra TryghedsGruppens regionale råd i Region Midtjylland lagde vejen forbi seneste stormøde for alle projektets involverede for officielt at overrække TrygFondens donation på over 6,4 mio. kr.:

- I det regionale råd har jeg aldrig været med til at bevilge så stor en donation før. Men det har vi gjort, fordi vi synes, det nye projekt er virkelig spændende og rummer et enormt potentiale for at inkludere og endnu vigtigere fastholde mennesker med autisme på arbejdsmarkedet. Og et solidt fodfæste på arbejdsmarkedet bidrager til et trygt liv og en plads i fællesskabet, siger Mette Qvistgaard Væggemose, der samtidig opfordrer andre midtjyske aktører til at søge TrygFonden om midler til nye tryghedsskabende initiativer i regionen:

- I TrygFonden mener vi, at tryghed er fundamentet for et godt liv. Vi har fokus på tryghed i hverdagen og tiltag, der kan forebygge utryghed, mistrivsel og sygdom blandt både børn og unge, voksne og ældre. Og vi har fokus på at skabe gode rammer for et trygt samfund, hvor alle har lyst til og mulighed for at deltage. Har man som organisation, institution eller forening en god idé til en aktivitet eller et projekt, der kan skabe mere tryghed, fx i ens lokalområde, kan man søge støtte hos os i det regionale råd. Det håber jeg, at mange vil benytte sig af, så vi i fællesskab kan øge trygheden i vores region, siger Mette Qvistgaard Væggemose, der selv bor med sin familie i Hinnerup i Favrskov Kommune.

Næste frist for ansøgning om midler fra TryghedsGruppens regionale råd i Region Midtjylland er den 1. september 2024. Læs mere om ansøgningsprocessen, og hvad rådet støtter, her: https://www.tryghed.dk/saadan-stoetter-vi

Vidste du, at…

·       Du kan søge TrygFonden om midler til tryghedsskabende aktiviteter og projekter i dit lokalområde

·       I 2023 uddelte TryghedsGruppens regionale råd i Region Midtjylland over 16 mio. kr. til nye projekter og aktiviteter i regionen

·       Der er frist for ansøgning om midler fra det regionale råd hvert år den 1. marts og den 1. september

Kilde: TrygFonden