Seks nye trolde i Favrskov Kommune

Profilbillede
Marie Munk

Seks kæmpe trolde i træ skal binde Favrskov og kommunens borgere sammen. Formålet er at inspirere til nye oplevelser i naturen. 

Det er kunstneren Thomas Dambo, som står bag de kæmpe trolde. Troldene i træ er op til 11 meter i højden, og der findes cirka 25 af dem i Danmark. Herudover er der 50 trolde i udlandet. Favrskov Kunstudvalg håber, at Favrskov Kommune kan få seks nye trolde af Thomas Dambo.

De seks trolde skal placeres rundt omkring i Favrskov Kommune, og der skal gerne blive mindst ni kilometer mellem hver trold. Troldene skal bringe kunst ind i naturen og inspirere borgere til at gå på opdagelse efter dem. 

Kunstudvalget har længe arbejdet på projektet i samarbejde med Thomas Dambo, som har tegnet en skitse af hver trold. De have hver deres udseende samtidigt med, at de skal tilpasses selve placeringen. Der er planen, at én af troldene skal placeres ved Pøt Mølle, som er et populært udflugtsmål. Kunstudvalgets formand er sikker på, at troldene vil blive en stor succes. Der har været meget opbakning til projektet blandt lokalmiljøerne, og flere har tilbudt at hjælpe til med opsætningen af troldene.

Kunstudvalget måtte dog se sig skuffede, da Favrskov Kommunes eget udvalg for kultur og fritid for nylig afslog økonomisk støtte til projektet. Kunstudvalget havde søgt om 250.000 kroner til projektet, som i alt har en pris på to millioner kroner. Prisen pr. trold er 333.333 kroner. Det kom bag på Kunstudvalget, at kommunen ikke ville støtte projektet. Kunstudvalget mener nemlig, at projektet taler ind nationale strategier om læring og bevægelse samt Favrskovs fokus på livskvalitet gennem naturoplevelser.

Kunstudvalget har tænkt sig at søge om tilskud til troldeprojektet via kommunebudgettet. De har derudover tænkt sig at takke ja, hvis en lokal kunstmæcen vil støtte projektet. Kunstudvalget har i sinde, at troldene skal opføres løbende med, at den økonomiske del kommer på plads.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler