Stort byggeri i Hinnerup er på trapperne

Profilbillede

Det forventes, at der snart er en nærmere og mere konkret tidsplan for det kommende boligbyggeri, som kommer til at omdanne 75 lejligheder langs Ådalsvej, Fredensgade og Østergade i centrum af Hinnerup.

Det store projekt har været i høring og blev i slutningen af 2020 godkendt af byrådet. Det bliver en hel karré, der skal skabe rammerne for et større boligbyggeri.

Favrskov Kommune har opkøbt hele seks ejendomme i karréen, hvor byggeriet skal opføres. I løbet af de kommende måneder skulle der gerne ligge en klarere tidsplan for projektet, som inkluderer nedrivning af eksisterende boliger på arealet.

Oprindeligt stod boligbyggeriet til at blive opført i to etaper, men eftersom det har været nemmere end forventet at overtage arealet, håber kommunen, at man kan opføre det hele i én etape. Dette vil nemlig gøre processen mere overskuelig, og budgettet kan også holdes mere nede på denne måde.

Derudover vil boligbyggeriet kunne stå hurtigere færdigt, hvilket er positivt for beboerne i nærområdet, da det vil betyde en forkortelse af tidsperioden, hvor der kan komme støj.

Erling Kvist Andersen (A), formand for Planudvalget i Favrskov Kommune siger i en pressemeddelelse følgende: “Ved at udføre hele projektet i én etape kan der spares udgifter i anlægsfasen.

Det betyder, at det almene boligselskab, der skal opføre det nye byggeri, kan højne kvaliteten af det færdige byggeri. Det er vi i byrådet glade for, da vi vægter kvaliteten højt, når der opføres nye boligbyggerier i vores midtbyer”.

Det nye boligbyggeri kommer til at huse omkring 75 almene lejligheder med forskellige antal kvadratmeter. Byggeriet vil variere fra to til fem etager i højden, og det bliver opført af det almene boligselskab Al2bolig. De har allerede afdelingerne Lilleåbakken og Fuglebakken i Hinnerup og har derudover afdelinger i Hammel.

Det nye boligbyggeri er glædeligt for Favrskov Kommune, der mener, at det bidrager til byrådets ønske om at skabe et varieret boligudbud i Hinnerup. Der skal være forskellige typer af boliger, som kan imødekomme behov på tværs af alder, familieformer og økonomi.

Der er især efterspørgsel på mindre og centralt beliggende boliger blandt både yngre, enlige, familier og den ældre generation. Det er personer, som ikke nødvendigvis har ønsket om og behovet for at have et stort hus eller en stor have.

Boligbyggeriet vil også bidrage til at fortætte de større byer i kommunen. Favrskov Kommune håber, at det vil give mere liv i centrum af blandt andet Hinnerup. Det vil de lokale butikker nyde godt af, og det er også derfor, at kommunen arbejder på at planlægge flere centralt beliggende etagebyggerier i kommunens lidt større byer.


Kilde: Redaktion
Flere artikler