Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til væsentlige videnskabelige opdagelser, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også banet vejen for innovation inden for gærforskning og klimatolerante planter.
Videnskab bag ølletForedraget vil give deltagerne en dybdegående indsigt i Carlsberg Laboratoriums arbejde. Lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil dele deres viden om forædlingen af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Deltagerne vil også lære om maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper og smagsprofiler.
Fremtidens ølproduktionEn særlig del af foredraget fokuserer på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Deltagerne vil også høre om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens planteklima.
Smag på forskningenUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Hver øl vil blive præsenteret i takt med, at den gennemgås i foredraget, hvilket giver en unik mulighed for at smage på den videnskab, der ligger bag.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup
Entré: 30 kr
For yderligere information og pladsreservation: Læs mere her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her