Birgit hjælper til et bedre liv med naturlige hjælpemidler

Profilbillede
dato

Siden 1995 har Birgit Bak boet på Refshøjgaard, hvor hun og manden sammen driver et økologisk familielandbrug. For 1,5 år siden åbnede Birgit klinikken efter at have færdiggjort Heilpraktikeruddannelsen i efteråret 2019.

Birgit har altid interesseret sig for alt, der har med menneskekroppen at gøre og ikke mindst samspillet mellem dét mennesket lever med og af. Hun er en arbejdsom kvinde, der godt kan lide at uddanne og dygtiggøre sig:

“Man bliver nødt til at holde sin hjerne i gang, og derfor slog jeg til og startede på Heilpraktikerskolen i Danmark,” fortæller hun.

I dag er Birgit uddannet Heilpraktiker - Almen praktiserende Naturmediciner. Uddannelsen stammer fra Tyskland og bygger på de gamle tyske holistiske traditioner. For en heilpraktiker handler det om at hjælpe med til at afbalancere kroppen ved at fjerne de giftstoffer med videre, som der er for meget af og tilfører de næringsstoffer, som mangler.

“Det handler om at dykke ned i, hvorfor klienten har det skidt, og hvad der ligger til grund for det,” forklarer Birgit og fortsætter:

 “Ved første samtale gør jeg meget ud af at finde ud af, hvor godt klienten selv er i forbindelse med det han/hun går og slås med”.

Det er også vigtigt, at de klienter, der kommer i klinikken er selvmotiveret:

“Jeg kan ikke gå ind og lave et quick fix - det kan ingen, for så bliver det bare symptombehandling, og så vil det være tilbagevendende,” forklarer Birgit.


Foto: Behandlingsapparater

Hovedgrundlaget for at hjælpe klienten handler om at finde ud af, hvad grunden er til klientens lidelser, og hvad grunden er til, at klienten er kommet dertil og har den slags smerter. Det kan både være smerter i kroppen, men også tristhed eller depression.

“Smerterne kan være mange ting, og sådan nogle symptomer kan godt hænge sammen. Og der er det min opgave at hjælpe med at finde ud af, hvad det kommer af og vejlede og behandle,” fortæller Birgit og fortsætter:

“Man kan have ondt et sted i kroppen, men din hjerne kan ikke registrere, hvis man også har ondt andre steder.”

Forskellige behandlingsmuligheder
I klinikken er der mange forskellige behandlingsmetoder. Birgit laver både øreakupunktur, laserbehandling på led og muskler, som er meget effektivt til smertelindring, samt Dorn-terapi, som er en mild behandlingsform.

“Behandlingsmetoderne er meget forskellige og kommer helt an på, hvor gammel skaden er, og hvor mange lag, der er i det. Men jeg vil altid kunne hjælpe med de værste gener og hjælpe med at sætte en proces i gang, så man kan komme dybere ned i det,” udtaler Birgit.

Ligesom behandlingsmetoder er hver klients forløb også forskellige. Nogle skal have mange behandlinger, mens andre kan klare sig med få.

“Det, der er min fornemmeste opgave, det er ikke at behandle klienten livslangt, men det er at hjælpe vedkommende på vej til at få et bedre liv,” fortæller Birgit og fortsætter:

“Det vigtige er at finde ud af, hvad vi kan gøre sammen, hvad jeg kan hjælpe med, og det gør jeg ved at lytte og undersøge.”

Det vigtige for Birgit er altså, at hun og klienten i fællesskab finder frem til grunden til klientens lidelser, og på vej ned til den grund, tages der forskellige behandlingsmetoder i brug.

“Det kan være man skal have vitaminer eller renses ud. Det kan være, at man skal ændre sine kostvaner, eller at jeg skal give nogle behandlinger,” forklarer hun.

Desuden understreger Birgit også vigtigheden i at kunne se forskel på kroniske og decideret uhelbredelige sygdomme. Har man for eksempel en sygdom, der har givet skader på væv eller har ændret noget i kroppen, kan man ikke bare gå ind og gøre det godt igen.

“Men man kan ændre alle de ting, der gør, at det er til stor gene. Er sygdomme kronisk, men uden vævsskade, er genopretning langt hen ad vejen mulig,” forklarer Birgit og fortæller også, at hos nogle lykkes det, mens det hos andre ikke gør:

“Ingen mennesker er ens, og det handler meget om, hvordan det menneske har det, hvor meget overskud denne har til sig selv og kan gå ind i processen om at få det bedre.”

Almen praktiserende Naturmediciner
I klinikken foretager Birgit også kliniske undersøgelser, hvor hun bl.a. tjekker hjerte og lunger hos klienten på samme måde, som hvis man går til et almindeligt eftersyn hos sin læge.

“Som alment praktiserende naturmediciner skal man kende til hele kroppen, og derfor har vi også en stor viden om alle kroppens funktioner,” forklarer hun.

Som heilpraktiker skal man altså vide noget om kroppens anatomi, fysiologi og de mest gængse sygdomme. Arbejdet udføres med udgangspunkt i klientens krop, blot med en anden tilgang end en læge.

“Vi har en holistisk tilgang, hvor vi kigger på det hele menneske både fysisk og psykisk,” forklarer Birgit og fortsætter:

“Vores nervebaner hænger sammen fra hoved til tå, og her kigger jeg ikke kun stedet, der gør ondt, men på de organer og ekstremiteter, der er forbundne til stedet.”

Desuden spiller sammenhængen med Birgits mange år som økolog også ind i arbejdet som heilpraktiker:

“Menneskekroppen er i mine øjne helt fantastisk, præcis ligesom træerne og dyrenes kroppe.”

For Birgit er det et spørgsmål om, hvad vi skal fodre vores kroppe med, ligesom det i hendes arbejde med det økologiske landbrug er et spørgsmål om, hvad man gøder sine afgrøder på marken med:

“Hvis jeg for eksempel putter tungmetal på min afgrøder, så vil de tungmetaller også komme ind i kroppen. Vi skal være opmærksomme på, hvad vi udsætter vores krop for,” fortæller hun.

Lyt til din krop
For Birgit er det vigtigt, at vi som mennesker lærer at stoppe op engang imellem og mærke efter i vores kroppe. “I dag er vi meget i vores hoveder, fordi vi har så travlt. Og når vi er det, glemmer vi vores kroppe, vores fordøjelse lukker ned og dét giver ubalance i kroppen,” udtaler hun.

Vi er et travlt folkefærd med fart på, men vores fysiske krop er ikke indrettet til, at vi er vores hoveder hele tiden:

“Det kan resultere i, at man befinder sig i en stress-situation, hvor man egentlig bare tænker, at man har travlt, men alligevel ikke kan lægge det fra sig, når man kommer hjem,” forklarer Birgit.


Foto: Naturlige virkemidler
For Birgit er det vigtigste at få hjulpet klienten, hvad end det er med brug af naturlige virkemidler. Desuden vurderer hun også, hvorvidt klienten måske lige skal omkring sin læge, om hun selv kan hjælpe, eller om klienten skal sendes videre til en kollega, der måske har specialiseret sig i netop de fundne problematikker.

“Hvis jeg sidder og tænker, at det går meget dybt, det klienten kæmper med, men inden for et område, som jeg ikke har arbejdet så meget med, så er min fornemmeste opgave at hjælpe klienten til at finde den rigtige behandling,” afslutter Birgit.

Du kan læse mere om Østjysk Naturmediciner og heilpraktiker Birgit Bak på hendes hjemmeside eller besøge gårdbutikken, hvor hun sælger kosttilskud, urtete, naturmedicin, vitaminer, mineraler og meget mere. Eller kontakte hende på:

Telefon: 40 85 18 22
E-mail: birgit@oestjysknaturmedicin.dk
Adresse: Skanderborgvej 202 Norring, 8382 Hinnerup

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Alment praktiserende Naturmediciner // Birgit Bak