Oplev teleskopernes fascinerende historie i Hinnerup

dato

Kom til et spændende foredrag i Foldby Forsamlingshus, hvor videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil dykke ned i teleskopernes betydning for vores forståelse af universet. Arrangementet finder sted tirsdag den 22. oktober 2024 kl. 19:00.

Galileo Galileis første kig på nattehimlen for over 400 år siden markerede en skelsættende ændring i menneskets opfattelse af universet. Med et primitivt teleskop opdagede han detaljer, der aldrig før var blevet set. Siden da har teleskoper fortsat med at udvide vores forståelse af universet.

Teleskoper er ikke kun kilder til smukke billeder. De er nøglen til at forstå komplekse fænomener som big bang, universets udvidelse, galaksers rotation og stjerners grundstofindhold. Ved at analysere det lys, teleskoperne opfanger, kan vi få indsigt i stjernernes temperatur, opbygning og deres eventuelle exoplaneter.

Videnskab og teknologi i samspil

Hans Buhl og Hans Kjeldsen vil dele deres viden om kikkertens udvikling og funktion. De vil også præsentere eksempler på fascinerende objekter og fænomener, som moderne teleskoper, såsom de jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet, har gjort det muligt for os at observere.

Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", som streames live fra Aarhus Universitet. Det er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet og en række lokale værter.

For mere information om foredraget, billeder eller pladsreservation, besøg denne side. Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og tips om kommende foredrag her.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Foldby Forsamlingshus, Kirkevej 1, 8382 Hinnerup
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut